WIJDEMEERSE WEBKRANT
All Directions! 40 Jaar
Ankeveen, ma 2 maart 2009

Aanstaand weekend is het jubileumweekend van het 40-jarige Ankeveense koor All Directions! Het wordt groots gevierd.

ingezonden bericht

Ankeveens koor All Directions!
bestaat 40 jaar

Het is u de afgelopen periode vast niet ontgaan dat het koor All Directions! in maart het 40-jarig bestaan viert. Met een prachtige kerst Cd en een druk bezocht kerstconcert zijn wij in de maand december de feestelijkheden rond ons jubileum gestart.

De Cd is massaal door u gekocht, maar mocht het u gelukt zijn te ontkomen aan onze verkopers, dan kan ik u gerust stellen: we hebben nog Cd’s in voorraad en al is kerstmis 2008 voorbij, ook dit jaar wordt het weer kerst. Wilt u de Cd dus nog kopen, laat het dan even weten aan één van de koorleden, dan komt het allemaal in orde.

Wat nu voor de deur staat is ons jubileumweekend. Aanstaande zaterdag en zondag, 7 en 8 maart is het zover, dan gaan wij ons jubileum groots vieren.

Het programma ziet er als volgt uit:

zaterdag 7 maart

19.00 uur – Start van de avond – Miniconcert All Directions! in de Martinuskerk
Wij hopen u tijdens dit concert een voorproefje te geven van alle muziekgenres die deze avond in Ankeveen te horen en te zien zijn. Vooraf of na afloop van dit concert kunt u in de kerk een expositie bezoeken over ons 40-jarige koor. De kerk is open vanaf 18.30 uur.

Na afloop van dit concert kunt u bovendien genieten van het draaiorgel van de firma van Eijk uit Twello dat de gehele avond op het kerkplein zal spelen en waar ook voor de inwendige mens gezorgd zal worden.

Van 20.00 uur tot 23.00 uur – Muziek op 4 verschillende podia:

IJsclubgebouw – Pop & Dixieland

Hier treden voor u op het Weesper popkoor Firma Vocaal met oude en recente nummers uit de popmuziek, afgewisseld met het Dixielandorkest de McDixie Swing Company dat er zeker voor zal zorgen dat de voetjes van de vloer gaan.

Restaurant De Veensche Plas – Jazz & Close Harmony

The Bruce Selection, het inmiddels overbekende Jazz ensemble uit Ankeveen en omgeving brengt hier een spetterende show. Ook zeer de moeite waard om te gaan beluisteren is het kwartet Four Fun dat prachtige close harmony ten gehore zal brengen. Ook dit kwartet heeft een Ankeveens tintje, want één van de leden is Jan van Ingen.

Restaurant Pan & Koek – het Nederlandstalig podium

Hier treden voor u op het Ankeveens Havenloos Mannenkoor en het trio Ali, Tinus en Theo.
Het Ankeveens Havenloos Mannenkoor zingt voor u zeemansliederen uit lang vervlogen tijden.
Ali, Tinus & Theo zullen u verrassen met een onvervalst en breed Nederlands meezing repertoire.

Het jongerenpodium in ’t Wapen van Ankeveen

De formatie Hard2Handle zal hier voor u optreden. Een coverband die vele bekende (inter)nationale popsongs ten gehore zal brengen. De band wordt afgewisseld met de bekende DJ Baco die er altijd voor zorgt dat de voetjes van de vloer gaan!

De optredens van de verschillende ensembles zijn tussen 20.00 en 23.00 uur. In ’t Wapen van Ankeveen gaan we nog een poosje langer door. Alle locaties zijn uiteraard vrij toegankelijk.
Bovendien hebben wij met de plaatselijk horeca afspraken gemaakt zodat u overal met dezelfde consumptiebonnen kunt betalen.

Onderweg van podium naar podium kunt u – zo hopen en verwachten wij – genieten van een sprookjesachtig verlicht dorp. Aan de inwoners van Ankeveen is gevraagd tuinen en gevels te versieren en te verlichten. Voor de mooiste tuinen en gevels zijn 5 prijzen beschikbaar. Een deskundige Ankeveense jury zal haar oordeel hierover vellen.

Tijdens de avond van de 7e maart is het dorp gesloten voor doorgaand verkeer. Als u naar de lichtjesavond komt kunt u het dorp wel in. Het parkeerverbod aan het Stichts End wordt aan de ‘polderzijde’ opgeheven maar wellicht is het beter op de fiets te komen. Op het terrein voor de ijsclub wordt een tijdelijke fietsenstalling ingericht.

zondag 8 maart

En dan is er natuurlijk nog zondagochtend 8 maart. Wij vieren ons jubileum dan met een feestelijke eucharistieviering in onze eigen Sint Martinuskerk. Daar ligt immers de oorsprong van ons koor en het is nog steeds onze thuisbasis. Daar willen we onze verbondenheid met Ankeveen en de parochie in het bijzonder vieren. Voorgangers zijn pastores Leo Wenneker en Ryan Keetelaar. Ook dan bent u van harte welkom! Wij hopen deze ochtend ook veel oud leden te ontmoeten. Na afloop is er een feestelijke receptie en kunnen we elkaar in de kerk ontmoeten. Ook dan is er nog gelegenheid de expositie te bekijken.

Francis de Kwant
Voorzitter All Directions!

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3