WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nulmeting Noordereinde
's-Graveland, ma 2 maart 2009

Frans van Loenen heeft een brief aan het college van B&W geschreven. Hij is het niet eens met een uit te voeren nulmeting.

Nulmeting

De gemeente heeft opdracht gegeven om aan de gebouwen langs het Noordereinde te laten onderzoeken. Het gaat om een z.g. nulmeting in verband met de komende reconstructie. De eventuele bestaande schade wordt vastgesteld en genoteerd. Daarmee kan naderhand aangetoond worden of bijkomende schade al dan niet het gevolg is van de reconstructie. Als dat het geval is, dan kan de gemeente voor de bijkomende schade aansprakelijk gesteld worden.

Stimulering van verkeer

Frans van Loenen is het niet eens met deze gang van zaken. Hij is van mening dat de gemeente de afgelopen jaren te weinig heeft gedaan om de weg te onderhouden en (vracht)verkeer te weren. Sterker nog, in zij brief schrijft hij: "Door haar beleid over de afgelopen decennia heeft de gemeente een actief stimuleringsbeleid gevoerd ten aanzien van de toegestane verkeersintensiteit op het Noordereinde."

Hij wil de meting juist gebruiken om vast te stellen welke schade de afgelopen jaren is ontstaan en die schade bij de gemeente claimen. Over zijn standpunt zond hij een brief naar het college van B&W.

bron
brief
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3