WIJDEMEERSE WEBKRANT
Over de Arbitrage
Wijdemeren, zo 1 maart 2009

René Voigt (DBW) legt een citaat uit het onderzoeksrapport naast de uitkomst van de arbitrage tussen de familie Neef en de gemeente.

ingezonden brief

In het rapport "Onderzoek Zuidsingel Fase VII" van 24 januari 2006 (dat o.m. gaat over de rol van wethouder Wim Neef) is als conclusie opgenomen:

"op geen enkele wijze is gebleken dat T.J. Neef en W.P. Neef de afspraak over de grondsanering, vastgelegd in de overeenkomst van 2001, niet ten principale willen nakomen. De afspraak over het vergoeden van de saneringskosten wordt volledig erkend".

We mogen aannemen dat Neef dit destijds zelf aan de onderzoekers heeft verklaard.

In de arbitragezaak heeft de gemeente gesteld dat de kosten van de grondsanering voor rekening van Neef komen. Aangenomen mag worden dat dit door Neef is ontkend en betwist.

In 2006 wordt de afspraak over wie de saneringskosten moet betalen door Neef dus volledig erkend, in 2008 wordt die afspraak door diezelfde Neef ontkend en betwist. Ik vond de arbitrage-uitspraak al discutabel, maar nu nog meer.

René Voigt
Fractievoorzitter Dorpsbelangen Wijdemeren

Update 1-3-2009, 20:39:
Nog even een korte reactie op de conclusie van de onderzoekscommissie in 2006 dat "de kwestie van de sanering nog niet is afgesloten, maar wethouder Neef er geen bemoeienis meer mee heeft".
Uit de arbitragezaak blijkt dat Wim Neef wel degelijk partij was en zelfs aanwezig was bij de mondelinge behandeling. En dat allemaal in de tijd dat hij nog wethouder was.

René Voigt
Fractievoorzitter Dorpsbelangen Wijdemeren

Opm.:

In het WWK bericht van 24 januari 2006 "Neef: van alle blaam gezuiverd 24-1-2006", waarin het onderzoeksrapport besproken wordt, staat:
"De commissie spreekt zich uit over alle elementen waarover vragen zijn gesteld. De verkoop van de grond, het gebruik van het bedrijfspand, de saneringskosten van de grond en de foute meting van het kadaster. Op al deze punten stelt de commissie dat er geen sprake is van belangenverstrengeling. De kwestie van de sanering is nog niet afgesloten, maar wethouder Neef heeft er geen bemoeienis meer mee."

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 2