WIJDEMEERSE WEBKRANT
Buitenpret voor kleuters
's-Graveland, wo 20 mei 2009

Op zondag 7 juni houdt het bezoekerscentrum Natuurmonumenten in ’s-Graveland een dag vol Buitenpret voor kleuters en hun (groot-) ouders.

persbericht

Buitenpret voor kleuters bij bezoekerscentrum ‘s-Graveland

Op zondag 7 juni houdt het bezoekerscentrum Natuurmonumenten in ’s-Graveland een dag vol Buitenpret voor kleuters en hun (groot-) ouders.

Tussen 11.00 en 15.00 kan je starten met de speurtocht Buitenpret. De speurtocht bestaat uit een groot opdrachtenvel en een stickervel en duurt ongeveer een uur. De kleuters ontmoeten de mol, de libelle, de kikker en nog meer dieren. Deelname aan de natuurdag kost € 4,50 per kind voor leden van Natuurmonumenten en € 7,50 voor niet-leden, (groot)ouders gratis. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie vindt u op www.natuurmonumenten.nl\denatuurin.

Op bezoek bij de dieren

Een van de eerste dieren bij wie de kleuters op bezoek gaan, is Makkie de Mol. Hij kan met zijn grote mollenhanden prachtige molshopen maken zonder iets te zien. Wat een ‘handige’ handen! De kinderen doen Makkie de Mol na en verdienen daarmee een sticker van die mooie graafpoten. De volgende is Pluimpje de eekhoorn. Die kan in bomen klimmen en over takken rennen. Zijn staart helpt hem daarbij. De kleuters vinden het allemaal prachtig en verdienen met de opdracht een sticker met die prachtige pluimstaart. En dan weer op naar het volgende dier… De stickers die de kleine bezoekers verdienen plakken ze op een kaart. Zo ontstaat een prachtig, uniek fantasiedier. Aan het eind van de tocht gaat dit nieuwe vriendje natuurlijk mee naar huis. Om de dag extra feestelijk te maken kunnen de kleintjes geschminkt worden.

Binnenpret: kleuterfilm

Naast buitenpret is er op deze dag ook binnenpret te beleven. In het bezoekerscentrum kun je fragmenten uit de kleuterfilm ‘Kikkerdril’ bekijken. In deze film gaat Max op zoek naar kikkerdril, om daarmee zijn zieke broertje te helpen. Wat volgt is een spannende speurtocht door de natuur samen met vriendinnetje Jesse. De film is gedeeltelijk opgenomen in gebieden van Natuurmonumenten. Kijkt u voor meer informatie op de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl. Eind juni is de film te koop bij het bezoekerscentrum.

Waar?

Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Noordereinde 54 B, 1243 JJ ’s-Graveland, T (035) 656 30 80. Bezoekerscentrum ’s-Graveland is geopend van woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor andere locaties voor deze activiteiten op www.natuurmonumenten.nl/de natuur in.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 2