WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vechtbrug wordt vervangen
Nederhorst den Berg, do 14 mei 2009

De Vechtbrug in de N236 (Gooilandseweg) zal door de provincie worden vervangen. De brug is gevaarlijk en niet berekend op zwaar vrachtverkeer.

Vorig jaar gebeurde er op de smalle Vechtbrug in de provinciale weg N236 een zwaar ongeval, waarbij een Bergse bromfietser om het leven kwam. Twee vrachtwagens kwamen elkaar tegemoet op de brug, waarbij één van beiden op het fietspad terecht kwam met fatale gevolgen.

Naderhand werd op de brug een maximum snelheid van 60 km per uur ingesteld en werden er waarschuwingsborden geplaatst. Naar aanleiding van het ongeval overwoog de provincie om het fietspad op de brug extra te beschermen. De brug, die zeventig jaar oud is, blijkt echter te smal om extra voorzieningen aan te kunnen brengen. De smalle brug wordt daardoor optisch nog smaller, waardoor auto's nog meer naar het midden gaan rijden.

Bovendien bleken bij nader onderzoek de fundamenten van de brug niet sterk genoeg voo zwaar vrachtverkeer. Vanwege de veiligheid en de constructie van de brug heeft de provincie dan ook besloten om de brug in zijn geheel te vervangen.

Lees ook:

07042008 Zwaar Ongeval N236
10042008 VV Nederhorst in Rouw
15042008 Maximum snelheid brug

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2