WIJDEMEERSE WEBKRANT
Glasbakkenprotest
Kortenhoef, di 12 mei 2009

De glasbakken bij winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef leiden een zwervend bestaan. De winkeliersvereniging en het OCW maken daar bezwaar tegen.

Zwervende glasbakken


Zes glasbakken.

Enige toelichting voor diegenen die De Meenthof niet regelmatig bezoeken. De gemeente 's-Graveland realiseerde indertijd ondergrondse opslag voor glas aan beide ingangen van het winkelcentrum. Ruim een maand geleden werden beide voorzieningen zonder aankondiging verwijderd. Er kwamen bovengrondse groene containers voor in de plaats. Daarna werden de groene containers bij één van de ingangen (bij de apotheek) compleet verwijderd, nadat ze eerst nog enige tijd twee parkeerplaatsen in beslag hadden genomen. Winkelend publiek, dat gewend was zijn glas daar kwijt te kunnen, zette de lege flessen in arren moede maar op straat, want er was niets gecommuniceerd over de zwervende glasbakken. Tot gisteren, toen de GAD met een wel erg late verklaring kwam.

Het Ondernemers Collectief Wijdemeren (OCW) en de Winkeliersvereniging De Meenthof hebben al op 23 april onderstaand bezwaar aan het college van B&W gestuurd.

Containerpark


En drie kledingbakken.
Op de achtergrond het glasbakkenpark.

Op het trottoir aan de Curtevenneweg staat nu een compleet groen containerpark van negen containers. Drie containers voor oude kleding, die vaak overvol zijn, en een stuk of zes voor glas. Mooi is anders.... Dat roept de vraag op: "Wat was er mis met de ondergrondse opslag?"

Update 12-5-2009, 23.42: Foto's toegevoegd.

open brief

Glasbakken

Aan het College van B&W Gemeente Wijdemeren
Postbus 190
1230 AD Loosdrecht

Kortenhoef, 23 april 2009
Onderwerp: Glasbakken Meenthof

Geacht College,

Vanuit consumenten en ondernemers zijn klachten geuit over het verplaatsen
van de glasbakken aan de Meenthof. Ons is verzocht door de winkeliersvereniging de Meenthof bij uw college bezwaar te maken tegen deze gang van zaken.

In de afgelopen week is men daar geconfronteerd met het feit dat glasbakken
van de Hoflaan verplaatst zijn naar de Curtevenneweg, dat is aan de andere kant van de Meenthof. Helaas is hier op geen enkele wijze over gecorrespondeerd met de ondernemers van de Meenthof, terwijl dit wel gebeurt als het gaat om onderhoud aan de Meenthof, dit bevreemdt ons in hoge mate.
Onze motivatie tot bezwaar maken komt voort uit  de volgende redenen:
De consument kan haar meegenomen glas niet meer kwijt op de vertrouwde plek dicht bij de parkeerplaatsen en aan de route vanaf de parkeerplaats naar het winkelcentrum, zij is niet bereid hiervoor naar de andere kant van het centrum te lopen. Als gevolg hiervan plaatst ze de lege flessen op de plek waar de glasbakken gestaan hebben.

Dit betekent dat er verloedering in het winkelcentrum ontstaat. Ook de bedrijven ondervinden van de gevolgen hiervan overlast.

De verwachting is dat consumenten nu door deze actie het glas weer gemakkelijker in de afvalcontainers, thuis of elders, mogelijk zelfs in de Meenthof, gaan deponeren, wat niet ten goede komt aan het milieu. Ook de afvalbak die op deze plaats stond is inmiddels verwijderd.

Inmiddels is er door een van onze leden contact gezocht met de afdeling milieu en deze vraag voorgelegd, het resultaat van dit gesprek was niet bemoedigend, de glasbakken komen niet terug op of rondom de oude plek.
Om die reden wenden wij ons tot uw college om te komen tot een oplossing van dit probleem.

Graag vernemen wij op korte termijn uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Namens het OCW
G.P. Landwaart, secretaris

Namens Winkeliersvereniging de Meenthof
Y. Steketee, voorzitter

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
14 gr.
windkr. 5