WIJDEMEERSE WEBKRANT
Raadslid worden?
Wijdemeren, di 5 mei 2009

In maart volgend jaar worden weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. U kunt een test doen om te zien of u raadslid zou kunnen en willen zijn.

De animo om op lokaal niveau politiek te bedrijven is niet erg groot. Lokale politieke partijen hebben moeite om leden te werven, laat staan nieuwe raadsleden te vinden. Er dreigt een tekort aan raadsleden. Er is al een gemeente in Nederland waar een raadszetel onbezet is, omdat er geen animo voor is. Daarom is de Vereniging Nederlandse Gemeenten gestart met een wervingscampagne voor raadsleden. Meer daarover is te lezen op de website van Binnenlands Bestuur.

Test voor Twijfelaars

Er zijn drie soorten inwoners van Wijdemeren als het gaat om de lokale politiek. Zij die zeer betrokken zijn en daarin een rol willen spelen, zij de twijfelen of zij wel of niet mee zullen doen en zij die het volstrekt niet interesseert. Voor de twijfelaars die misschien raadslid willen worden, maar daar nog wat meer zekerheid over willen hebben, staat er een test op internet. In een stuk of vijftien vragen komt naar voren of u wel of niet geschikt bent om raadslid te worden. Wij verklappen maar vast, voor het geld hoeft u het niet te doen...

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
nattig
13 gr.
windkr. 2