WIJDEMEERSE WEBKRANT
Laad jezelf op met Nuon
's-Graveland, di 23 juni 2009

“Laad jezelf op!” op de familiedag van Natuurmonumenten! Hoe je energie duurzaam kunt winnen en gebruiken, laten Nuon en Nat.Mon. zien.

persbericht

Laad jezelf op!

“Laad jezelf op!” op de familiedag van Nuon en Natuurmonumenten! De natuur barst van de energie! Hoe je die duurzaam kunt winnen en gebruiken, laten Nuon en Natuurmonumenten samen zien tijdens deze unieke, energieke familiedag.

Op zaterdag 27 juni kun je tussen 11.00 en 15.00 uur gratis starten met de activiteiten in het Bezoekerscentrum in ’s-Graveland. Aanmelden is niet nodig.

Energie uit de elementen

Vliegeren, vuur maken, broodjes bakken, windmolens bouwen, waterbeestjes zoeken en nog veel meer. Volg de routes en ervaar wat je allemaal kunt doen met natuurlijke energiebronnen. Aarde, water, wind en zon bieden schone energie die we voor van alles kunnen gebruiken.

Routes vol activiteiten

Hoeveel water gebruiken we? Wat is aardwarmte? Hoe werkt een loep? Nuon vertelt en demonstreert interessante weetjes over energie en duurzame technieken. Natuurmonumenten laat je genieten van de natuur en de elementen die erin te vinden zijn. Samen verzorgen we deze unieke dag voor de hele familie!

Over “Laad jezelf op!”

De Familiedag wordt georganiseerd in het kader van de campagne ‘Laad jezelf op!’ Met deze kreet hebben Natuurmonumenten en Nuon op 5 juni een bewustwordingscampagne gelanceerd rondom natuur en duurzame energie voor jonge gezinnen. ‘Laad jezelf op!’ staat enerzijds voor de persoonlijke energie die je opdoet tijdens een verfrissende boswandeling, anderzijds voor de duurzame energie die beschikbaar is uit zon, wind en water. De natuur barst namelijk van de energie! De campagne is gericht op jonge gezinnen en viert de inmiddels 9-jarige samenwerking tussen Nuon en Natuurmonumenten.

Waar?

Bezoekerscentrum ’s-Graveland, Noordereinde 54B, in ’s-Graveland T (035) 656 30 80. Door de wegwerkzaamheden aan het Noordereinde kunt u niet parkeren bij het bezoekerscentrum. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is Noordereinde 60. Van daaruit is het nog ongeveer 10 minuten lopen. Voor meer informatie over de wegwerkzaamheden kunt u terecht op www.wijdemeren.nl.

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 4