WIJDEMEERSE WEBKRANT
Antoniusschool wint Prijs
Kortenhoef, di 23 juni 2009

De Antoniusschool uit Kortenhoef heeft de regioprijs gewonnen in de anti-alcoholcampagne Het grootste feest van Nederland.

persbericht

St. Antoniusschool uit Kortenhoef
wint regioprijs van campagne
GROOTSTE FEEST VAN NEDERLAND!!

'Wie trots is op z'n kind geeft een feest zonder alcohol' was het motto van een campagne van het Trimbos-instituut die vandaag wordt afgesloten.

Maar liefst 3509 ouders van kinderen uit groep acht op bijna 400 scholen hebben zich de afgelopen maand aangemeld op de site www.hetgrootstefeestvannederland.nl.

Hoe meer aangemelde ouders, hoe meer kans de school van hun kind maakte op de hoofdprijs: een schoolfeest ter waarde van 2500,- euro. OBS Den Akker uit Oisterwijk werd de gelukkige winnaar van deze hoofdprijs. In de regio Gooi en vechtstreek heeft de St. Antoniusschool uit Kortenhoef  de regioprijs van 250,- euro gewonnen.

De campagne, die in opdracht van het ministerie van Jeugd en Gezin werd uitgevoerd door het Trimbos-instituut in samenwerking met GGD-en en instellingen voor verslavingszorg was bedoeld om aandacht te besteden aan het afscheid van kinderen uit groep acht en de overgang naar de brugklas. Voor deze kinderen betekent dat een nieuw begin. Kinderen uit groep acht voelen zich steeds groter, maar voor sommige zaken zijn ze echt nog te jong. Veel kinderen drinken als ze 11-12 jaar zijn voor het eerst, om erbij te horen, stoer te zijn of uit nieuwsgierigheid. Maar alcohol is ongezond voor een kind tijdens de groei. De hersenen ontwikkelen zich minder goed, wat invloed heeft op de schoolprestaties. Geen alcohol tot minstens 16 jaar is het advies.
Tijdens hun aanmelding konden ouders tegelijkertijd informatie over alcohol bij hun opgroeiende kind vinden, op discussies in het forum reageren en recepten van alcoholvrije cocktails uit wisselen met andere ouders.

Naast de winnaar van de hoofdprijs zijn er ook 23 regionale prijswinnaars. Deze scholen ontvangen deze week een cheque ter waarde van 250,- euro en een feestpakket zodat ook zij een mooi afscheidsfeest kunnen houden voor hun groep acht. De uitreiking van de regioprijs in de Gooi en Vechtstreek zal 24 juni om 11.00 uur plaats vinden bij de St. Antoniusschool te Kortenhoef.

De GGD Gooi & Vechtstreek ondersteunt de campagne van het Trimbos,  omdat het naadloos aansluit bij het project Samen aan de slag. Het project Samen aan de slag, heeft als doel het riskante alcoholgebruik van jongeren in Gooi en Vechtstreek aan te pakken. De insteek is een integrale aanpak. Naast voorlichting omvat het regelgeving en handhaving. Activiteiten zijn niet alleen gericht op jongeren, maar ook op ouders, scholen en  verstrekkers( zoals, horeca, supermarkt, sport kantine). In het project werken gemeenten, politie, VWA, Jellinek, GGD, Symfora en Trimbos samen.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 4