WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ria van de Boekwinkel
Kortenhoef, do 18 juni 2009

Ria Bouter is overleden. Ruim dertig jaar was zij voor Kortenhoef Ria van de Boekwinkel. Geplaagd door veel narigheid, maar altijd opgewekt en vrolijk.

Dinsdag stond het in de krant. Ria Bouter is op vrijdag 12 juni overleden. Vanmiddag werd zij op de Algemene Begraafplaats in Ankeveen naar haar laatste rustplaats gebracht.

Een schok voor Kortenhoef, want iedereen kende haar. Zij wás jarenlang het gezicht van boekhandel CW '76 op de Meenthof. Ria van de boekwinkel. Soms een tijdje afwezig omdat zij geveld was door haar slopende ziekte. Daarna weer terug. Vrolijk, behulpzaam, optimistisch en gezegend met een groot gevoel voor humor en relativering. Geen moeite was haar teveel. Blij met de kleine dingen in het leven, zoals haar poes die de boekwinkel met haar deelde. Een lichtpunt voor iedereen.

Ria genoot van de contacten in de winkel en in het dorp. Zij was zeer betrokken bij alles wat er gebeurde in het dorp.

De Meenthof was vandaag volgehangen met vlaggen die halfstok hingen. De boekwinkel was dicht. Een bloemstuk stond daar voor de deur. Een indrukwekkend afscheid van alle winkeliers van de Meenthof.

In de WieWatWaar schreef zij een prachtige afscheidsbrief. Zij eindigt die met de woorden:

"Vandaar deze brief, omdat vele klanten van CW'76 in 30 jaar tijd een uitgebreide kennissenkring zijn geworden, waarin we veel lief en leed hebben gedeeld.
Ik wil iedereen veel gezondheid en geluk toewensen en hoop dat ik, zoals ik vaak gehoord heb de laatste jaren, wat optimisme en een positief gevoel aan u heb kunnen meegeven tijdens mijn leven."

Dat laatste is zeker gelukt. Wij bedanken Ria daarvoor.

Haar vriend Wilfried en alle naasten en vrienden wensen wij sterkte met het verlies van Ria.

Ria wilde geen donkere en zware begrafenis. Dit In Memoriam staat daarom in de normale kleuren en niet in zwart-wit, zoals we anders altijd doen. Zo zou Ria het waarschijnlijk graag gehad hebben...

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2