WIJDEMEERSE WEBKRANT
Erepenning Wijdemeren
Loosdrecht, di 16 juni 2009

Op donderdag 18 juni 2009 ontvangt de heer H.J. Broekhuizen uit Loosdrecht de zilveren erepenning van de gemeente Wijdemeren.

persbericht

Erepenning voor vrijwilliger

Op donderdag 18 juni 2009 ontvangt de heer H.J. Broekhuizen (87) uit Loosdrecht de zilveren erepenning van de gemeente Wijdemeren uit handen van burgemeester Bijl.

De erepenning en bijbehorende oorkonde worden uitgereikt als blijk van waardering voor de jarenlange inzet van de heer Broekhuizen als vrijwilliger. Meer dan een halve eeuw al wendt hij zijn muzikale talenten aan voor en met bewoners van de zorginstellingen de Emtinckhof en de Beukenhof in Loosdrecht.
Hij speelt piano en accordeon, ondersteunt samenzang, schrijft en organiseert musicals en leidt zangrepetities van koren. Zijn muziek is voor de bewoners van grote betekenis, zeker wanneer deze muziek herinneringen aan vroeger terugbrengt.

Aanvankelijk zou de heer Broekhuizen worden voorgedragen om op 2 juni, samen met zeventien andere langjarige vrijwilligers, een Koninklijke Onderscheiding te ontvangen. In 1996 werd hij echter al Koninklijk onderscheiden vanwege zijn verdiensten als dirigent van het Avro’s kinderkoor. Daarom is gekozen voor toekenning van de zilveren erepenning.

De uitreiking vindt plaats op donderdag 18 juni om 11.30 in het gemeentehuis van Wijdemeren.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
16 gr.
windkr. 4