WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vogelopvang Gooi
Wijdemeren, ma 15 juni 2009

Op zondag 14 juni was de jaarlijkse open dag van het vogelhospitaal in Naarden.

ingezonden bericht

Open dag Vogelopvang

Op zondag 14 juni was de jaarlijkse open dag van het vogelhospitaal in Naarden. Hier was onder andere een marktje waar verenigingen als de Vrienden van het Gooi/Gooise Natuurwacht en de Dierenambulance stonden om leden/donateuren te werven en materialen te verkopen ter ondersteuning van de stichting.

De dag begon slecht met regen maar aan het begin van de middag werd het weer beter en werd de belangstelling groter. Bijzonder deze dag was dat wethouders van Naarden en Huizen de nieuwe naam gingen onthullen, het vogelasiel of vogelhospitaal heet vanaf nu Stichting Vogelopvang Midden Nederland.

Mocht u dus een zieke of gewonde vogel vinden, dan kunt u hem bij hen afleveren of bellen met 035-6945658. Zie ook www.vogelasiel.nl. Voor andere zieke dieren kunt u bellen met de dierenambulance: 035-6830300.

Misschien vraagt u zich af waarom ook een wethouder van Huizen was uitgenodigd voor de opening. De reden hiervoor is dat Huizen als enige Gemeente in het Gooi een portefeuille dierenwelzijn en natuurwelzijn heeft. Voor een gemeente waarin Natuurmonumenten is gevestigd zou zo'n portefeuille nou net niet misstaan. Misschien eens iets om over na te denken Gemeentebestuur?

Al met al was de drukte van vorig jaar, ook door het weer, een stuk minder.
Volgende week zaterdag is er aan het Wilhelminaplantsoen in Bussum weer de jaarlijkse vrijetijds markt, waar ook de Vrienden van het Gooi weer aanwezig zijn. Tot slot staan zij op 16 augustus op het Houthakkersfeest in de Lage Vuursche. Eind van het jaar moet de nieuwe fietsroute verschijnen, welke dat is houden we nog even geheim, maar er wordt momenteel ook gewerkt aan de route Rondje Wijdemeren. Deze route's zijn doorgaans voor 2.50 euro verkrijgbaar bij de Gooise natuurwacht (secretariaat: 6211634) of de Vrienden van het Gooi.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2