WIJDEMEERSE WEBKRANT
Workshop Schilderen
Kortenhoef, zo 14 juni 2009

Op 1, 2 en 3 juli organiseert Ingrid Jansen in haar atelier aan de Kortenhoefsedijk een workshop abstract schilderen.

persbericht

Workshop intuïtief / abstract schilderen
o.l.v. Ingrid Jansen in atelier Art to Join Kortenhoef

Het kan heel verrassend zijn om te beginnen met schilderen enkel en alleen vanuit kleur. Hierdoor ontstaan vormen, vlakken en lijnen die weer kunnen leiden tot andere vormen.


Moeder en Kind, acryl, Ingrid Jansen.

Het is een hele vrije manier van werken waarbij je een stuk ontplooit waar je anders jezelf vaak geen ruimte voor geeft. De schilderijen die hier uit ontstaan hebben altijd een heel persoonlijk en eigen karakter.

In de workshop intuïtief schilderen krijgt de cursist handvatten aangereikt aan de hand van verschillende methodes, zoals bijvoorbeeld schilderen op muziek of vanuit een gedicht, kleur of vorm. Er wordt je geleerd hoe je bronnen kan aanboren waaruit je inspiratie kunt krijgen voor het creëren van nieuwe schilderijen Dat gebeurt door op persoonlijke en vrije wijze om te gaan met beeldaspecten zoals vorm, kleur, ritme, compositie, stofuitdrukking, materiaalgebruik en dergelijke. Deze manier van werken kan ook een hele mooie basis vormen voor het maken van abstract werk.

Er wordt gewerkt met verschillende materialen, zoals acryl, krijt en collagemateriaal. De laatste dag wordt afgerond met een werkstuk gemaakt op een groot doek. Door de ligging van het atelier is het ook altijd mogelijk om met mooi weer buiten te werken.

Workshop intuïtief / abstract schilderen

Data: Woensdag 1 juli donderdag 2 juli en vrijdag 3 juli.
Tijd: 9.30 uur – 16.00 uur.
Plaats: Atelier Art to Join, Kortenhoefsedijk 86a, Kortenhoef.
Kosten: € 180,- per persoon, inclusief materiaal, koffie en thee.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 2