WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gaat Inovum nog Bouwen?
Kortenhoef, do 30 juli 2009

Patrick Kreuning vraagt aandacht voor het overwoekerde bouwterrein in het hart van Kortenhoef waar misschien ooit nog eens een bejaardenhuis gebouwd wordt.

Dossier Oudergaard

ingezonden brief
(ingekort red. WWK)

Wordt Kortenhoef het Nieuwe Voorhout?

Vandaag, woensdag 29 juli, stond in de Telegraaf een groot artikel met foto, ik dacht hé, een bekend gebouw, de containerwoningen aan de Kwakel. Dus in de veronderstelling dat het over Kortenhoef gaat, begin ik te lezen en ontdek dat het dus over Voorhout gaat.

Daar, in Voorhout, zijn de ouderen door de daar met de scepter zwaaiende organisatie ook in containerwoningen geplaatst. Het vorige bejaardentehuis, dat niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed, werd gesloopt. Er kwam wel een nieuw gebouw, maar dat bleek niet geschikt voor ouderen, de intercom die ingebouwd moest worden zou o.a. te duur zijn en er waren nog tal van zaken.

In Kortenhoef is ook nog geen paal in de grond geslagen. Laat Inovum zich goed orienteren over wat er noodzakelijk is in het gebouw, en zorg er nu eens eindelijk voor dat de bouw van start gaat. De ouderen wonen al weer een hele tijd in de containerwoningen, velen van hen zullen Veenstaete nooit te zien krijgen door overlijden of omdat men naar een verpleeghuis moet. Het uitzicht van mensen die rondom de containerwoningen wonen, wordt onnodig lang verpest en hetzelfde geldt voor het dorpsgezicht. Daarnaast ligt er nu een braak stuk grond waar niets mee gebeurt.

Het wordt hoog tijd dat alle betrokken partijen om de tafel gaan zitten om ervoor te zorgen dat er gebouwd gaat worden, zo snel mogelijk wel te verstaan. De mensen die nu in de containerwoningen zitten hebben de oorlog nog meegemaakt. Die kan je niet jarenlang in een barakachtige container stoppen. Laat Wijdemeren geen naloper van a-sociaal overheidsgedrag worden, laat onze gemeente het goede voorbeeld geven en laat ook Inovum eens het goede voorbeeld geven.

Want zeg nu eerlijk, bestuurders van Inovum, zou u zo behandeld willen worden als u nu met uw cliënten doet?

Doe het dan zelf ook niet!

Patrick Kreuning
Ankeveen

Naschrift redactie:

Het is goed dat Patrick Kreuning weer eens aandacht vraagt voor de treurige gang van zaken rond Oudergaard. Het hart van Kortenhoef ligt er nu al weer een jaar bij als een soort bomkrater, overwoekerd door onkruid. Rondom die onherbergzame kale sloopplaats, waar soms een zandstormpje woedt, wonen de Kortenhoefse bejaarden.

Wat een hemelsbreed verschil met De Beukenhof in Loosdrecht, ook van Inovum, waar de redactie onlangs was voor de uitreiking van een aantal lintjes. Een mooie tuin. Fluitende vogels. Een ruim terras. Een mooie lommerrijke entree. Winkeltjes. Wel wat anders dan de Kortenhoefse stuifzooi en de hagelwitte gestapelde containers.

De bewoners van Oudergaard moesten indertijd hals over kop verhuisd worden, want de bouw had haast. Hoezo haast? Het oude Oudergaard had er nog kunnen staan en de bewoners hadden er zonder enig probleem nog wat extra jaren plezierig kunnen wonen, als Inovum niet zo hijgerig was gaan slopen. Dat is een treurige vaststelling.

Er gebeurt nu helemaal niets. Althans, de gemeente en Inovum bewaren een angstige stilte rond Veenstaete, zelfs als er wel iets zou gebeuren. En dat is een slecht teken.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 4