WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nat Goud en Dancemariekes
Ankeveen, do 12 februari 2009

Vanmiddag ging het college op bezoek bij twee Ankeveense bedrijven en een verenging in het kader van het dorpsbezoek. Vanavond is de dorpsavond.

Bezocht werden Garagebedrijf Neef op de hoek van de Herenweg en de Cannenburgerweg, gevolgd door Ponsen en Van Oostrum archtecten en constructeurs aan het Hollands End. De middag werd afgesloten bij muziekvereniging De Vriendschapskring. De WWK was bij het bezoek aan Ponsen en Van Oostrum en De Vriendschapskring.

Ponsen en Van Oostrum


Thieu Ponsen (links) geeft toelichting op zijn starterswoningen.
Gemeentesecretaris Jan Visser en burgemeester Don Bijl luisteren aandachtig.

Van architect Thieu Ponsen kreeg het college uitleg over een concept voor starterswoningen dat door het architectenbureau ontwikkeld is. De huizen hebben een wigvorm en een oplopend dak. Het voordeel is dat er veel ruimte is in de wonig, met name in de woon- en slaapkamers. Dankzij de wigvorm kunnen zij in een ringvorm gebouwd worden, waardoor de ruimte veel speelser verdeeld wordt dan bij bestaande rechthoekige woningen. Bij de ontwikkeling van het concept is rekening gehouden met de mogelijkheid om in de open ruimte tussen de woningen naderhand een gemeenschappelijke ruimte, een dienstencentrum of bijvoorbeeld ouderwoningen te bouwen. De bouwkosten van de woningen zijn geminimaliseerd. Ook aan de gebruikskosten is gedacht. Ponsen denkt aan warmtewinning uit opervlaktewater met een warmtepomp en heeft daarover contact met TNO. Voor Wijdemeren met zijn plassen, het natte goud, zou het een duurzaam concept zijn.


De wethouders Nelleke Schenkkan, Lia Moote en Betske van Henten
gebogen over de tekeningen.

De Vriendschapskring

De Vriendschapskring (opgericht in 1906) ontving het college hartelijk in het clubgebouw dat in 1994 door de vereniging werd gekocht. Er werd een enthousiaste toelichting gegeven op het reilen en zeilen van de club. In de loop van de jaren is er veel veranderd. Zo zijn dansmariekes compleet uit. Er wordt nu door een nieuwe generatie meegedaan aan lessen in dance. Ook is er vorig jaar een groot muziekproject samen met de Lokinschool gedaan. Dat was zo'n succes dat er dit jaar een nieuw project wordt opgestart.


V.l.n.r. Tiny Beemsterboer (VSK), van het college Gerard Abrahamse, Jan Visser en Lia Moote.

De vereniging heeft een grote groep vrijwilligers die hand en spandiensten verrichten, onderhoud en bouw doen en geld inzamelen met collecten, inzamelen van oud papier. De VSK vindt dat zij ook een sociale functie heeft voor de kern Ankeveen, hetgeen met individuele voorbelden werd toegelicht. Men kent elkaars problemen en helpt oplossingen te vinden. Er werd zorg uitgesproken over de toekomst van De Dobber, die weliswaar niet vaak gebruikt wordt door de VSK, maar niet gemist kan worden.


Het college had een Wijdemeren paraplu meegenomen als relatiegeschenk.
Tiny Beemsterboer opende die. Dat ging iets te goed...

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
2 gr.
windkr. 2