WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA: Geen belangstelling
Wijdemeren, wo 11 februari 2009

Herman Stuijver was bij het politiek café van de PvdA en schrijft daarover in de WieWatWaar. Er was nauwelijks belangstelling.

Grijze hoofden

Vorige week maandag organiseerde de PvdA een politiek café in De Dobber. Het moest de aftrap van de campagne worden. Herman Stuijver was er ook om de bijeenkomst te verslaan voor de lokale bladen. Hij telde één PvdA vrouw, wethouder Lia Moote, en elf PvdA mannen, waarvan de meeste de vijftig jaar flink gepasseerd zijn. Bovendien waren er twee GroenLinksers op de bijeenkomst afgekomen, GL-fractievoorzitter Edwin Bult en GL-lid Felix Flameling. De foto, die Herman Stuijver maakte van het gezelschap en plaatste bij zijn artikel straalt geen jonge bevlogenheid uit. Grijs is de kleur van het haar, voorzover aanwezig.

De geringe belangstelling is tekenend voor het gebrek aan belangstelling voor de (lokale) politiek in het algemeen. Alle partijen hebben grote moeite om aan kader, raadsleden en jonge bevlogen achterban te komen, met als gevolg dat oude rotten in het vak de raad en het college domineren.

Forum

Nadat voorzitter Ties Hagen had uitgelegd waar volgens hem de taken van een gemeente liggen, waarbij hij het Dorpsplein niet vergat, kondigde hij een forum aan dat te vinden is op de (geheel vernieuwde, van een foto van het Dorpsplein voorziene) website van de PvdA. Hij hoopt dat bewoners daar voorstellen en plannen deponeren waar de PvdA wat mee kan doen.

OZB discussie

Er ontstond discussie over de door Ties Hagen voorgestelde (en volgens hem noodzakelijke) verhoging van de OZB. Kees Bosdijk, de fractievoorzitter, was beducht voor de uitspraken van Hagen. Hij vreesde dat politieke tegenstanders die zullen misbruiken. Hagen vindt dat de verhoging nodig is om nieuw beleid te kunnen ontwikkelen. Bovendien is volgens Hagen juist 2009 een goed jaar om de OZB maximaal te verhogen, die voor een woning van € 370.000 slechts €47 bedraagt, omdat dit jaar de salarissen voor idereen gestegen zijn. Hij overtuigde de aanwezigen niet. Fractievoorzitter Kees Bosdijk gaf aan dat er overleg is met de coalitiepartners om meer financiële ruimte voor Wijdemeren te maken, waarbij OZB verhoging noodzakelijk is, maar dan coalitiebreed gedragen. Voor Ben Steenvoorden, PvdA raadslid, moet helder gecommuniceerd worden wat er met de hogere OZB opbrengst gedaan wordt om draagvlak voor de verhoging te krijgen.

Binnenkort gaat de PvdA inventariseren wie er op de kieslijst van de partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar zullen prijken.

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
3 gr.
windkr. 2