WIJDEMEERSE WEBKRANT
Olympiade door verenigingen
Ankeveen, wo 11 februari 2009

Patrick Kreuning pleit ervoor dat de verenigingen samen een Olympiade organiseren. Hij vindt dat geen taak van de gemeente.

ingezonden brief

Olympiade, goed idee of niet?

Als organisator van het jaarlijks terugkerend schoolschaaktoernooi zie ik weinig kans van slagen met het opstarten van een olympiade, voor alle scholen mee gaan doen, zullen er diverse jaren overheen gaan. Sommige scholen doen uit principe al niet mee aan sportevenementen buiten de eigen school om.

Op het gebied van schoolschaak heb ik inmiddels best wat bereikt, zo deden dit afgelopen jaar 6 van de 12 scholen mee, voor het eerst een school uit Loosdrecht, het bedrijfsleven besloot dit evenement financieel te ondersteunen, en inmiddels kan ik bij twee van de drie schaakverenigingen uit de Wijdemeren aankloppen voor gebruik materialen en assistenten. Hopelijk gaat de derde vereniging uti Loosdrecht het komend jaar ook meedoen, tenslotte vindt het gebeuren dan in Loosdrecht plaats.

Om er een algehele sportmanifestatie van te maken die op een dag zou moeten plaatsvinden lijkt me niet haalbaar en ook onzinnig, sommige kinderen vinden meerdere sporten leuk en zouden dan moeten gaan kiezen. Beter zou zijn indien de lokale sportverenigingen (bijv. de voetbalverenigingen) samen aan de tafel gaan zitten, vrijwilligers zoeken en dan gezamenlijk een plan neer te leggen en met de scholen te kijken naar een geschikte datum. Men kan ook buiten de scholen om kinderen uitnodigen voor bijvoorbeeld een paastoernooi.

De verenigingen hoeven daarvoor dan niet te fuseren, maar kunnen bij toebeurt gastlocatie zijn. Fuseren is niet nodig, maar op een gezonde en vooruitstrevende basis samenwerking aan te gaan en op die manier ook nog eens nieuwe jeugdleden te werven kan voor verenigingen erg belangrijk zijn.

Of een wethouder zich daar mee bezig moet houden? Lijkt me weggooien van publieke gelden, de verenigingen kunnen zelf best veel. Voor een openingswoord etc. is het wel leuk als de wethouder of burgervader acte de présence geeft, maar het lijkt me niet hun taak dergelijke evenementen te organiseren. Op vrijwillige basis meedenken mag echter wel altijd, wie weet wat voor goede ideeën ze nog aan kunnen dragen?

Ik zou zeggen, Wijdemeerse sportverenigingen, steek de koppen bij elkaar en kijk eens wat er mogelijk is. Aan de vrijwilligers en de sponsors zal het, gezien de zeer positieve ervaringen die ik heb met de organisatie van het schoolschaak, niet liggen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
3 gr.
windkr. 2