WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over Hans van Keken
Kortenhoef, vr 6 februari 2009

Putter betreurt het dat Hans van Keken, Wijdemeren-verslaggever van de Gooi- en Eemlander, wat anders binnen het HDC-concern gaat doen.

De WWK redactie sluit zich aan bij deze woorden van Putter.

ingezonden bericht

Maar toch…

Vanzelfsprekend ben ik een groot bewonderaar van de website van Rik Jungmann, die zijn vrijwilligerswerk heeft zien uitgroeien tot een van de belangrijkste nieuwsbronnen van Wijdemeren. Dat is een ongekend succes en ik hoop dat hij in staat zal zijn het met onverminderde ijver nog jaren vol te houden.

Maar toch…

Uiteraard ben ik blij met ons lokale blad De Triangel al was het maar omdat ze in praktisch iedere aflevering een Putter meeneemt en als oudste blad van ´s-Graveland de tekst tot in de verste uithoeken van de Hilversumse villawijk Trompenberg verspreidt.

Maar toch…

Natuurlijk vind ik het van groot belang dat Wie Wat Waar, De Brug en De Nieuws Ster in een honderd procent dekkingsgraad de dagelijkse gebeurtenissen inclusief de Wijdemeerse politiek in de brievenbus doen belanden, al zijn ze soms wel erg lief voor hun voornaamste subsidiegever, de gemeente.

Maar toch…

Toch heb ik mijn hele leven al het gevoel, dat nieuws pas echt nieuws is als het in de Gooi- en Eemlander heeft gestaan. Een echte krant waarvoor je moet betalen, met fraaie foto´s en prikkelende koppen, kortom een krant zoals een krant behoort te zijn. Er was een tijd dat de krant werkelijk bol stond van het zogenaamde plaatselijke nieuws, bijeengebracht door een kring van correspondenten, in ieder dorp van het Gooi- en de Vechtstreek wel eentje. Gouden tijden die helaas voorbij zijn.

Maar daarna, toen de krant die vorm van amateurisme afschafte, zijn er verslaggevers geweest, die een diepe interesse voor het regionale nieuws bezaten en hartstochtelijk het lief en leed van hun werkterrein deelde met hun lezers. Ook wij hebben ze gekend en kennen ze. Evert van Tijn was er zo een. De ´s-Gravelandse politiek kreeg volop de ruimte in de krant. Martin Vlaanderen was een andere. Met de brutaliteit van een echte nieuwsjager opende hij deuren die anders gesloten zouden zijn gebleven. En de laatste tijd vonden ze een waardige opvolger in Hans van Keken, ook weer zo´n gedrevene, die met zijn verhalen regelmatig de opening van de krant haalde.

Evert ging met pensioen, Martin verhuisde naar het hoge Noorden en nu gaat ook Hans iets anders doen. Wijdemeren ligt, journalistiek gezien, open. De toekomst van de Gooi- en Eemlander ligt sowieso open. Regionale kranten hebben het moeilijk.

Maar wie weet komt er een kentering. De Gooi- en Eemlander zou zich naar mijn mening veel meer op de regionale verslaggeving moeten richten. Maar, hoe dan ook, in ieder geval de opengevallen plaats, die Hans van Keken achterlaat, snel weer moeten invullen.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon
5 gr.
windkr. 2