WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schakers verslaan Baarn
's-Graveland, do 5 februari 2009

Op vrijdag 30 januari behaalde het viertal van de Schaakvereniging 's-Graveland een fraaie  3-1 zege op de Baarnse Schaakvereniging.

ingezonden bericht

Winst en Verlies dicht bij elkaar

Op vrijdag 30 Januari behaalde het viertal van de SV (Schaakvereniging) 's-Graveland, bestaande uit Joop, Merijn, Johan en Cobus, een fraaie  3-1 zege in en op de Baarnse Schaakvereniging die tot dan toe ongeslagen aan kop stond. Dankzij deze overwinning neemt de SV 's Graveland de leiding in de poule over. Maandag 3 februari was het de beurt aan het achttal.

Het achttal stond derde en moest uit tegen Trio 1 uit de Meern die vierde stond. Ruben Babadzjanjan was na voor de Sokolsky opening te hebben gekozen erg sterk komen te staan. Hij loerde op een mat in 5, maar vergat daarbij zijn verdediging, wat hem onverwacht de partij kostte. Patrick Kreuning opende als van ouds met de Brid-opening. Zijn tegenstander anticipeerde goed op deze niet meer veel gespeelde opening en Patrick kwam enigszins gedrongen te staan. Na enkele stukken geruild te hebben werd een eindspel met pionnen en lopers op ongelijke kleur bereikt, een theoretische remise.

Peter Cornelissen had in een damegambiet een gelijkopgaande strijd zonder veel verrassingen of verwikkelingen, remise was het logische vervolg. John Reichart moest de Siciliaanse verdediging bekampen.. Het werd een taaie wedstrijd maar zonder verrassingen, degelijk en behoedzaam van beide kanten. Ook hier werd remise overeen gekomen.

Joop Selders had voor de Philidor-verdediging gekozen. Hij wist in het middenspel een pion te veroveren, dacht later dat het zetherhaling ging worden. Derhalve bood hij in een betere stelling remise aan, wat na  analyse onterecht bleek, hij had kunnen winnen.  John van der Klein weigerde eveneens het Damegambiet aan te nemen, hij kwam een stuk voor maar stond moeilijk. Hij moest enig materiaal prijsgeven en verloor.

Floris van Doorn had het moeilijk in een Dame-Indische partij. Hij vocht zich naar een gelijkwaardig eindspel al had wit het initiatief, Floris was dan ook blij met een half punt. Henk Schoenmaker offerde in een Siciliaanse partij een stuk voor twee pionnen, dit bleek een correct offer, maar in de beslissende fase wikkelde Henk verkeerd af en verloor onnodig.

Gezien het partijniveau en de gemiste kansen waar 4-4 haalbaar was, is de einduitslag 5.5 - 2.5 in het voordeel van Trio enigszins geflatteerd. Maar ze zijn 's-Graveland nu in bordpunten voorbij gestreefd, in matchpunten staan beide teams gelijk.
Daar beide teams nog tegen Amersfoort en Laren moeten, die op plaats 1 en 2 staan, en ook die moeten nog onderling tegen elkander, is echter nog alles mogelijk in de spannende en enerverende competitie.

Jeugd:

Enkele leden van de 's Gravelandse SV brainstormen momenteel over het opzetten van een jeugdafdeling. Er wordt dan les gegeven via de stappenmethode, er kunnen teams worden geformeerd die uit- en thuiswedstrijden gaan spelen en uiteraard spelen de kinderen ook onderling tegen elkaar. Dit alles zou dan op donderdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur moeten plaatsvinden, bij uit- en thuiswedstrijden is er de kans dat e.e.a. uitloopt tot 20.30 uur. Maar we zijn nog op zoek naar hulpkrachten en uiteraard naar kinderen die interesse hebben. Mocht u of uw kind meer info willen, bel dan op maandag naar Patrick Kreuning, 035-8795195, of mail: Patrick Kreuning

Mocht u ook eens willen kennismaken met de schaakvereniging of de schaaksport, neem dan contact op met Patrick Kreuning, of kom eens langs op donderdagavond in de Matrijs, Julianaweg 15, Kortenhoef. Vanaf 19.50 uur staat de koffie klaar. Voor meer info zie ook: http://home.deds.nl/~svgraveland.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
2 gr.
windkr. 2