Het college liet onderzoek doen naar de instelling van een Olympiade in Wijdemeren. De commissie was erg teleurgesteld over het resultaat.
Vorig jaar in april kwam een groep sporters bij elkaar in het gemeentehuis om te brainstormen. Onder hen Ab Krook (DBL) en anderen. Uit die brainstorm kwam de aanbeveling om te komen tot een integraal sportbeleid.
Burgerinitiatief
Op 10 november kwam de, inmiddels tot burgerinitiatief omgevormde, groep naar buiten met een persbericht. Daarim werd teleurstelling uitgesproken over de tot dan toe bereikte resultaten. In dat persbericht werd gesproken over "Een Sportolympiade, koppeling van sport en na-schoolse opvang en een open dag van alle sportverenigingen."
Geen Olympiade
Het college liet de afgelopen tijd onderzoek doen naar de behoefte aan een Olympiade. Een stagiaire benaderde daarop de scholen met de vraag of zij mee wilden doen aan een Wijdemeerse Olympiade. Die reageerden daar lauw tot negatief op. Waarop wethouder Nelleke Schenkkan vanavond aan de commissie Maatschappelijke Zaken voorstelde om het idee te laten varen.
Ongewenste competitie
Dat was tegen het zere been van enkele fracties. Ben Steenvoorden (PvdA) sprak van een gebrek aan geloof, ambitie en durf. Hij vond dat de notitie van het college ademde dat dat er geen zin in had. Ab Krook (DBL) had er maar één woord voor "triest". Hij vond dat de wethouder er zich te gemakkelijk vanaf gemaakt had. Hij verbaasde zich erover dat alleen scholen benaderd zijn. De initiatiefnemers niet en verengingen niet. In de collegenotitie spraken schooldirecteuren van ongewenste competitie tussen de scholen. Die schooldirecteuren kregen onder uit de zak van Krook. "Wij moeten ons zorgen maken over die directeuren. In de maatschappij komen de kinderen ook competitie tegen." :aldus Krook. Ook Ria Hennis (DBW) dacht dat het onderzoek op de verkeerde manier gedan was. Zij vond dat het opnieuw gedaan moet worden.
Jammer maar helaas
De andere partijen waren veel gematigder in hun reactie. Leonique Krätzschmar (VVD) constateerde dat er geen belangstelling voor de Olympiade is. "Dat is jammer, maar het zij zo." Suze Offerhaus (GL) was nog wat harder. "Ik vind het niet erg als die Olympiade mislukt." Jan van den Broeck (CDA) sloot zich bij de VVD aan. "Jammer" :vond hij.
Bezuinigd op sportdag
Wethouder Nelleke Schenkkan gaf een overzicht van sport en scholen tot nu toe. Er is door Wijdemeren fors bezuinigd op sportdagen op scholen. In Loosdrecht leidde dat zelfs tot het afschaffen van de sportdag. Onder die omstandigheden is het niet verwonderlijk dat scholen afhoudend reageren. Ook "Potje Sport" is indertijd langzaam verdwenen door gebrek aan belangstelling. Zij gaf aan wel verder te willen met het project.Ab Krook wilde graag weten wat er aan de scholen gevraagd is. De wethouder zegde toe de brochure naar de raad te sturen. Daarna wordt er verder gesproken.
Curatele
Toen de wethouder erop wees dat Wijdemeren onder curatele staat en dus niet zomaar geld vrij kan maken, vroeg Ab Krookk waarom zij dat in december niet al had leten weten. "Dat had een hoop inspanningen gescheeld" : aldus Krook. "Omdat wij toen nog niet onder curatele stonden." :was het voor de hand liggende antwoord.
|