persbericht
Vastvriezen van ondergrondse verzamelcontainers
Tijdens de vorstperiode is er een kans dat de sloten van de ondergrondse verzamelcontainers dicht vriezen door het vocht dat uit het afval vrijkomt, waardoor u uw afval niet in de ondergrondse verzamelcontainers kan doen. Als de temperatuur stijgt komen de sloten weer los en is het probleem opgelost.
Er zijn in opdracht van de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd om het vastvriezen van de sloten te voorkomen, desondanks kan dit niet helemaal uitgesloten worden.
Mocht uw afval niet in de ondergrondse verzamelcontainer kunnen, dan verzoekt de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst u om het afval nog even thuis te bewaren en later in de verzamelcontainer te doen.
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.
Vorst en de minicontainer
Tijdens de wintermaanden kunnen de deksels van de minicontainers vastvriezen en bestaat de mogelijkheid dat het afval in de minicontainer blijft zitten.
U kunt dit voorkomen door de bodem van de container te bedekken met een stuk krantenpapier, het afval zo droog mogelijk in de container te doen en het afval niet te hard aan te stampen.
De groene container voor uw Groente-Fruit- en Tuinafval kunt u het beste eerst vullen met zwaarder GFT-afval en daarna met lichter afval, zoals blad, gras, etc.
Het vastvriezen van het deksel van de minicontainer kunt u voorkomen door het deksel van de container op een kier te laten staan, bijvoorbeeld met een stokje ertussen, zodat de vochtige damp kan ontsnappen. Indien u de mogelijkheid heeft, kunt u bij vorst het beste de container 's nachts in schuur, garage of op een beschutte plaats neerzetten en op het laatste moment (vóór 07.30 uur) aan de weg te zetten. Op deze manier verkleint u de kans dat er afval in uw container achterblijft.
Wij hopen dat we u hierbij wat wintertips hebben gegeven, waardoor uw minicontainer ook in de wintermaanden geleegd kan worden.
|