WIJDEMEERSE WEBKRANT
VVD: Hoop voor OV
Wijdemeren, ma 14 december 2009

In de Staten dienden VVD, PvdA, CDA en GroenLinks een amendement in waarin extra geld werd gevraagd voor het busvervoer in het Gooi.

persbericht

VVD Nieuws

Hoop voor lijn 105 en lijn 106

Vandaag, maandag 14 december wordt een eerste stap gezet voor het behoud van de busverbindingen in Wijdemeren. Dan zal in de Statenvergadering door de coalitiepartijen VVD, PvdA, CDA en GroenLinks een amendement worden ingediend waarin o.a. om 1 miljoen extra wordt gevraagd voor het busvervoer in het Gooi.

“Ten opzichte van de vorige concessie hebben we meer eisen gesteld op het gebied van de reizigersinformatie, reizigerscomfort en zijn de brandstof prijzen gestegen. Om verschraling van kwaliteit en in de lijnvoering tegen te gaan willen we 1 miljoen extra voor deze concessie vrijmaken” zegt Petra Kirch, de VVD Statenlid. “Als bij de aanbesteding blijkt dat de voor Nederhorst noodzakelijke scholierenlijn ontbreekt, dan zullen we moeten kijken hoe we dat kunnen repareren”

“Zo zie je maar” zegt Joep Frijdal, de fractievoorzitter van VVD Wijdemeren. “Gewoon constructief overleg met je collega’s in de Statenfractie is net zo productief als het fors op de trom slaan en brandbrieven schrijven zoals een aantal andere partijen doen. Dat is leuk voor de bühne, maar wij besteden onze tijd liever efficiënt.”

 “Maar het is een eerste stap. Het Programma van Eisen voor de aanbesteding is nog niet aangepast. Zolang daarin een minimum dienstregeling staat blijven wij ons ernstige zorgen maken. En zolang zullen wij ons blijven inzetten om het Programma van Eisen aan te laten passen”.

Op 14 januari organiseert VVD Wijdemeren een politiek café in de Fuik over het Openbaar Vervoer in Wijdemeren. De verantwoordelijke gedeputeerde Elisabeth Post heeft toegezegd hierbij aanwezig te zijn.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-1 gr.
windkr. 3