WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vouw uit je Broek
's-Graveland, vr 14 augustus 2009

Ella Blom vindt dat de gemeente te weinig doet aan de overlast van het verkeer op het Noordereinde. Zij ziet forse snelheidsovertredingen.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Verkeer 's Graveland!

Het houdt de gemoederen maar bezig en dus ook mijn persoontje. Het is lekker rustig nu een gedeelte van het Noordereinde dicht is, maar de vrachtwagen chauffeurs hebben het volgens mij al door dat je ook gewoon over de Cannenburgerweg kan rijden (volgens mij mag het niet maar handhaven is iets waar onze gemeente volgens mij nog nooit van heeft gehoord) want 's morgens vroeg liggen we al weer te schudden in ons bed. Ik hou mijn hart vast als begin 2010 de hele weg weer open gaat.

Het zware verkeer raast zelfs overdag met 60 a 70 km. per uur over het Noorder- en Zuidereinde. Laat staan hoe het er 's nachts aan toe gaat. En nee, dit is geen sprookje, ik rij er vaak achter en denk dan laat ik eens kijken hoe hard het gaat. Je gelooft je ogen niet. De vouwen worden uit je broek gereden, stoepranden worden stuk gereden en de scheuren springen in onze huizen. En ik moet eerlijk bekennen, als ik even met mijn gedachten ergens anders zit en niet oplet, rij ik ook te hard. Er is immers niets dat mij belemmert.

Waarom dan niet beginnen met een simpele maatregel die er voor zorgt dat de snelheden gehandhaafd worden. Hiermee blijft het een doorgaande weg (dus iedereen kan nog steeds door ons mooie dorp rijden) maar je lost wel in één klap een groot probleem op. Onze huizen hebben dan minder te lijden en het woongenot zal al een stuk verbeteren. Je zou denken dat flitspalen dan de beste oplossing zou zijn. Kijk maar naar Loosdrecht.

"Nee" zegt onze gemeente: "dat doen we niet. Flitspalen zijn te duur want wij moeten ze aanschaffen en de Provincie krijgt de opbrengsten. En ach het valt eigenlijk ook wel mee, "omdat de huizen dicht langs de weg staan lijkt het in uw belevingswereld erger dan het is". "Er wordt niet zo hard gereden op het Noorder- en Zuidereinde". 

Wat onze gemeente betreft, het is dus gewoon stikken of slikken. "Laat die sukkels aan het Noorder- en Zuidereinde maar lekker in hun sop gaar koken". Deze houding van onze gemeente is kenmerkend voor haar optreden. Hierdoor is ons dorp inmiddels verworden tot het "verkeers afvalputje" van het hele Gooi en daar kan niets aan worden gedaan. Wat mij betreft een grof schandaal.

En oh ja, mevrouw Van Henten? "kan de bolling niet uit de Kerkbrug worden gehaald? Dan zijn wij een springschans c.q. megadrempel kwijt en dat scheelt behoorlijk wat schade aan ons huis!

Ella Blom
's-Graveland

Naschrift redactie:

Enige nuancering lijkt ons op zijn plaats. Het klopt niet dat de gemeente nooit iets gedaan heeft "en die sukkels in hun sop gaar laat koken", zoals hierboven wordt gesteld.

In de loop van de tijd is er door 's-Graveland en later door Wijdemeren wel degelijk van alles geprobeerd en flink wat geld aan maatregelen op en rond het Noorder- en Zuidereinde (ook fietspaden en een fietsbrug) en tonnen aan adviesbureaus uitgegeven. Zie ook het chronologisch overzicht dat de WWK op 28 mei 2007 publiceerde.

Daarmee spreken wij overigens geen oordeel uit of die maatregelen voldoende waren of niet. Dat moet de lezer zelf maar bepalen.

Red. WWK

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 2