WIJDEMEERSE WEBKRANT
Te negatief over NatMon
Kortenhoef, ma 10 augustus 2009

Martin Stevens reageert op de ingezonden brieven over achterstallig onderhoud door Natuurmonumenten. Gewoon aankaarten bij de beheerder vindt hij.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Natuurmonumenten heeft inderdaad de macht. Maar waarom niet om uitleg gevraagd? De beheerder is heus niet zo'n boeman en istie dat wel, dan is dat een prima aanleiding om de krant er op af te sturen. Als er afspraken zijn gemaakt dan moeten die nagekomen worden. Dat is helemaal waar.

Maar om meteen weer een sneer uit te delen, gespeend van enige kennis van zaken, is wel heel erg makkelijk. Ja, er wordt hier en daar een pad afgesloten, maar intussen zijn er ook nieuwe paden (en landgoederen) bijgekomen.

Jacobskruiskruid een giftige plant? Alleen in het hooi, in het weiland wordt door ons vee gewoon om deze hier van nature thuishorende wilde plant heengegeten. Er zijn nog wel meer lastige planten te bedenken maar ja, we staan zover van de natuur af tegenwoordig dat alles wat giftig lijkt meteen bestreden zou moeten worden volgens veel mensen.. stel je voor dat je last hebt van de natuur.

Roeien op Kortenhoef? Ik kan me niets anders herinneren en ik kom al op de plassen vanaf 1964. Ook toen was er al een motorbootverbod, met ontheffing voor de botenbouwers.

En belastinggeld voor natuurmonumenten? Een beetje, maar ook geld van de leden en van aardig wat sponsors. Kijk maar naar het jaarverslag op de website.

Martin Stevens (op persoonlijke titel)
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
24 gr.
windkr. 2