WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vliegtuiglawaai Schiphol
Wijdemeren, wo 5 augustus 2009

In de WWW van vandaag staat een ingezonden brief van Mevrouw M. Berg uit Kortenhoef. Zij klaagt over het vliegtuiglawaai.


Bron: Luchtverkeersleiding.nl. (13.46 uur)
Vanwege de wind stijgen de vliegtuigen op richting zuid-west.
Dan waaieren zij uit, waarbij duidelijk de corridor naar rechts is te zien die over Wijdemeren gaat. (Boven het Noordzeekanaal is het stil.)

Met dit mooie weer zit u waarschijnlijk in de tuin, of in de kamer met deuren en ramen open. Uw genot kan aardig vergald worden door vliegtuiglawaai van Schiphol, zo ook de afgelopen dagen en vandaag.

BAS

Het enige wat u wel kunt doen, als het echt weer eens te gek wordt, is uw klacht melden bij BAS, het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. Op de website van BAS kunt u zich registreren en meldingen doen van klachten. U kunt klachten ook telefonisch melden via telefoonnummer 020 6015555, dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur. En dan maar hopen dat er iemand is die iets doet met die klachten.

74 Meldingen Wijdemeren

Op de site van BAS staat een kaartje met bolletjes. Hoe groter het bolletje, hoe meer klachten er binnengekomen zijn. Zo heeft postcode 1241 (Kortenhoef) op dit moment (half twee) 17 meldingen opgeleverd. Ook Loosdrecht laat zich niet onbetuigd. De postcodes 1213, 1214, 1215, 1216 en 1231 hebben samen 57 meldingen gedaan.

Wilt u zien welke start- en landingsbanen gebruikt worden, dan ziet u dat hier. En wilt u zien hoe er vanaf de die baan of banen gevlogen wordt, dan vindt u dat hier.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
29 gr.
windkr. 2