WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fortenwijzer
Wijdemeren, vr 24 april 2009

Het Gewest heeft samen met andere partijen een boekje over een aantal forten van de Hollandse Waterlinie samengesteld.

persbericht
Gewest Gooi en Vechtstreek

Forten, vestingen, kastelen: ontdek de rijkdom van verdedigingswerken in de Gooi en Vechtstreek

De Fortenwijzer is uit: een boekje met veel informatie over de veelzijdigheid van het culturele en vrijetijdsaanbod van verdedigingswerken dat de regio Gooi en Vechtstreek te bieden heeft.

De Fortenwijzer is onderdeel van het project ‘Ontwikkeling toeristisch-recreatief arrangement’, waarin de vier gemeenten Muiden, Naarden, Weesp en Bussum alsmede het Gewest Gooi en Vechtstreek samenwerken met de zeven forten in deze regio (Muiderslot, forteiland Pampus, Muizenfort, Vestingmuseum Naarden, Fort aan de Ossenmarkt, Fort Uitermeer en Fort Werk IV).

De Fortenwijzer is toegespitst op het cultureel erfgoed: u kunt bij een bezoek aan een van de zeven forten veel leren over de forten en de functie die zij in het verleden hebben ingevuld bij de bescherming van Nederland, maar ook het verleden ervaren en bijna proeven in baksteen en beton!
De forten zijn uniek in het Nederlandse landschap en hebben ieder een eigen karakter, een specifieke functie en uiterlijk. De geschiedenis van forten, vestingen en kastelen is rijk en interessant voor jong en oud!

Naast de informatie omtrent de forten vindt u in dit boekje ook informatie over mooie wandel- en fietsroutes in de omgeving. De fortenroute (34 km) Hollandse Waterlinie leidt u langs de zeven forten en is als onderdeel van dit project eerder verschenen op een placemat.
Verder vindt u informatie over winkels, musea, eetgelegenheden en hotels in de regio, met de mogelijkheid om aantrekkelijke kortingen te ontvangen.

De Fortenwijzer is verkrijgbaar bij de forten, bibliotheken, campings, hotels, diverse ondernemers en de VVV’s in de vier gemeenten.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3