WIJDEMEERSE WEBKRANT
GL feliciteert Don Bijl
Wijdemeren, zo 19 april 2009

GroenLinks feliciteert burgemeester Don Bijl en Purmerend en is bedroefd dat hij uit Wijdemeren vertrekt.

ingezonden bericht

Groen Links feliciteert en is bedroefd

Onze burgemeester wordt door GroenLinks van harte gefeliciteerd en de gemeente Wijdemeren met gepast meegevoel gecondoleerd met de aanstaande benoeming in Purmerend: een geweldige promotie van 23.500 inwoners naar een stad met 78.000 ingezetenen. Hieruit blijkt de enorme waardering van de beslissers in dit benoemingsproces voor de prestaties en kwaliteiten van Don Bijl.

De zeven jaar die hij als voorzitter van het College, de gemeenteraad en het het Plassenschap  heeft volgemaakt zijn bestuurlijk gezien uitstekend verlopen. Niet vergeten: dit was zijn eerste echte eerste burger-baan. Voor Wijdemeren zijn grote projecten en lijken uit de kast afgesloten en/of opgelost; nieuwe projecten zijn met veel moeite en tegenwerking opgestart.

Daarom condoleer ik Wijdemeren. Don Bijl was nog niet klaar met een paar grote klussen o.a..     het nieuwe dorpscentrum van Oud Loosdrecht. Aan de andere kant is het natuurlijk zo, dat een bestuurder nooit klaar is met zijn werk Een gemeente is als een levend organisme met afbraak, veranderingen en aanpassingen.

Persoonlijk is Don op het goede moment weggegaan. Hij heeft  met verfijnd politiek  gevoel op zijn kans gewacht en gegrepen. Dat moment ligt al een paar maanden terug en heeft weinig te maken met de politieke dorpsherrie die door de Dorpsbelangens wordt gemaakt. Als die partijen het idee hebben dat ze met verdachtmakingen, aanvallen op Dons integriteit en politieke tegenwerking op microscopisch niveau hem aan het solliciteren gekregen, dan zitten er ver naast. Dons eigen ambitie was de belangrijkste drijfveer.

Wel is hij door de politieke muggezifterij erin bevestigd dat zijn besluit goed is geweest. Wij, van GroenLinks, bedanken onze burgemeester van harte voor de enorme betrokkenheid, zijn totale aan wezigheid vaak samen met zijn vrouw, het boven de partijen staan.

Tenslotte richten wij onze gelukwensen aan Purmerend, niet toevallig ook een Noordhollandse gemeente.

Felix Flameling
namens Groen Links Wijdemeren

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 2