WIJDEMEERSE WEBKRANT
De wacht aan gezegd
's-Graveland, di 30 september 2008

De PvdA zegde in de commissievergadering vanavond wethouder Wim Lorjé de wacht aan in het dossier van de SV 's-Graveland.

In de commissie MZ vond vanavond een merkwaardig debat plaats. In de raad verklaarde wethouder Wim Lorjé dat er een akkoord was tussen de gemeente en de SV 's-Graveland. In de krant liet de SV weten dat er geen akkoord was. Eén oktober (morgen) was de deadline die de raad het college oplegde om de zaak op te lossen.

Voor Ben Steenvoorden (PvdA) was dat reden om uit te spreken dat Lorjé van de zaak afgehaald moet worden. Daarin kreeg hij bijval van Ab Krook (DBL) en René Voigt (DBL). Michiel van Balen (VVD) vond het allemaal een storm in een glas water. 1 oktober mocht ook 10 oktober worden. Hij vond dat Steenvoorden zich niet over de kwestie mag uitlaten, omdat deze lid is van de SV 's-Graveland. Ook suggereerde hij om eerst een accomodatiebeleid vast te stellen en pas daarna weer over de SV te praten.


Ab Krook: Te laat, geen beleid, vrijwilligers in de kou gezet door full-time bestuurders en ambtenaren.

Theo Reijn (CDA) stoorde zich aan het geping-pong tussen de SV en de gemeente, maar gaf het college nog ruimte, evenals GL.


Wethouder Nelleke Schenkkan: "Mijn antwoord is dat u geen antwoord krijgt. Het is te ingewikkeld. U krijgt later een brief van het college."

Wethouder Nelleke Schenkkan kwam met een verrassend antwoord. Namelijk dat zij geen antwoord zou geven, maar in de komende dagen een brief zal sturen aan de raad. Vertwijfeld keken Steenvoorden, Krook en Voigt elkaar aan. Veel konden zij er niet tegen doen met VVD, CDA en GL tegenover zich.

Wordt vervolgd.

Dossier SV 's-Graveland

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
forse buien
16 gr.
windkr. 4