WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gemeente gedagvaard
's-Graveland, zo 21 september 2008

Tijdens de inspraak over de reconstructie van het Noordereinde werd aangekondigd dat men naar de rechter zou stappen om de uitvoering te voorkomen. De gemeente is nu gedagvaard in kort geding.

Een aantal bewoners van het Noordereinde heeft de handen ineengeslagen om te voorkomen dat het reconstructieplan van de gemeente wordt uitgevoerd zoals het voorligt in het raadsvoorstel van aanstaande donderdag. Om te voorkomen dat er onomkeerbare activiteiten worden ondernomen hebben zij de gemeente afgelopen vrijdag gedagvaard in kort geding. Zij eisen dat er niets gebeurt, zowel juridisch als feitelijk, tot er in samnspraak met de bewoners een alternatief reconstructieplan is opgesteld. Ook eisen zij dat gemeente de bomen laat staan en geen gebruik maakt van de verleende kapvergunning.

Dwangsom € 50.000

Om hun eis kracht bij te zetten eisen zij een dwangsom van € 50.000 per geval dat de gemeente zich niet houd aan de bovengenoemde eisen.

In de dagvaarding passeren alle argumenten van de tegenstanders van de reconstructie de revue. Van Beschermd Dorpsgezicht, luchtvervuiling, schade aan woningen, snelheid, gebrek aan verkeersbelemmeringen, etc. etc.

Voor juridische liefhebbers, het gaat hier niet om een bestuursrechtelijke zaak, maar een civiele zaak.

U kunt hier een gescand exemplaar van de dagvaarding lezen (pdf).

(Hier en daar lag de bladzijde scheef op niet vlak tijdens het scannen, hetgeen een hallicunerende leeservaring oplevert...)

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 2