WIJDEMEERSE WEBKRANT
Oudergaard wordt gesloopt
Kortenhoef, vr 10 oktober 2008

Inovum (Oudergaard, Auxilium) heeft opdracht gegeven om Oudergaard voor het eind van het jaar te slopen.

In een persbericht laat Inovum weten dat Oudergaard voor het eind van dit jaar gesloopt zal zijn. De sloop komt een jaar later dan gepland. De vertraging werd o.a. veroorzaakt onenigheid over de financiering van het nieuw te bouwen Veenstaete tussen woningbouwcorporatie Dudok Wonen en Inovum. Een jaar geleden moesten de bewoners van Oudergaard hals over kop naar de containerwoningen, omdat Oudergaard gesloopt zou worden. Dat pakte echter totaal anders uit.

Dossier Oudergaard

persbericht Inovum

Komst Veenstaete stap dichterbij

Methorst Milieu uit Scherpenzeel heeft van Inovum de opdracht gekregen om de sloop van Oudergaard voor te bereiden. De planning is om de sloop voor het eind van het jaar rond te krijgen. Met het starten van de sloop wordt weer een stap gezet op de weg naar de realisatie van Veenstaete.

In voorbije periode was er bij bewoners van Oudergaard en hun familie veel onzekerheid gerezen of Veenstaete er echt wel zou komen. Hoewel er wel vertrouwen heerste dat Schimmel zich er hard voor maakte, was het uitblijven van daadwerkelijke bouwactiviteiten soms reden om te twijfelen aan de voortgang in het proces. Schimmel verklaart dat er achter de schermen hard is gewerkt om het plan goed te beoordelen en door te rekenen. Uitkomst van dat proces is dat het plan Veenstaete nog steeds goed aansluit bij de vraag naar veilig wonen, de ontwikkelingen in de zorg, financierbaar is en dus uitvoerbaar.

Bestuurder Wim Schimmel van Inovum heeft de opdracht na een vereenvoudigde aanbesteding gegund aan Methorst Milieu. Dit bedrijf blijkt tegen een scherpe prijs aan alle wettelijke eisen te kunnen voldoen en de sloop voor het eind van het jaar te kunnen afronden. Met de beoogde bouwer, Heijmans, zijn inmiddels vervolggesprekken gestart. Verwachting is dat de bouwactiviteiten in 2009 van start gaan.

bron
persbericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 2