WIJDEMEERSE WEBKRANT
Meten met Twee Maten?
Ankeveen, ma 31 maart 2008

Patrick Kreuning windt zich op over de afwijzing, door het college, van de Kortenhoefse dorpspleinplannen.

ingezonden brief

Waar is de gemeente mee bezig???

Als ik in het stukje over het dorpsplein de reden voor de afwijzing van burgerinitiatieven lees, dan wens ik graag te weten waar de gemeente mee bezig is en waarom er met twee maten gemeten wordt.

Immers, Bruisend Ankeveen krijgt wel van alles voor elkaar? In plaats dat de gemeente blij is met initiatieven gaan ze negatief zitten doen, net als met de sloop van de Oudergaard. Er is geen sloopvergunning, daardoor gaat de nieuwbouw een jaar langer duren. Zet gewoon een krabbel onder dat standaardformuliertje en emmer niet zo.

Het gaat om het belang van ouderen die hun hele leven of een groot deel ervan hier in het dorp gewoond hebben en altijd trouw gestemd hebben, tenminste, velen van hen. En met het dorpsplein is het in het belang van vnl ouderen en kinderen die daar op de Curtevenne en Regenboogschool zitten, de toekomstige bewoners en kiezers.

Een gemeenteraad is er vooral om de burgers te dienen en zonodig de wensen van Burgers in te willigen, en uiteraard is niet alles mogelijk, maar dat dorpsplein is volgens mij wel haalbaar en dan ben je gelijk de parkeeroverlast aan de Parklaan kwijt wanneer je dat stuk weg opdoekt ten behoeve van het dorpsgezicht. En een dorp willen we wel blijven, niet een voorstad van Amsterdam of Hilversum.

Dus heren van de raad, armen uit de mouwen en aan de arbeid, voordat de wintertijd weer aanbreekt kan er een hoop gedaan worden, besteedt uw tijd nuttig in plaats van overbodige besprekingen, want de manier zoals met de bewoners van de Oudergaard is en wordt omgesprongen, dat verdient geen schoonheidsprijs! Sterker nog, als ook dat nog had bestaan kwam u in aanmerking voor de Gouden Eikel welke het programma jaarlijks uitreikte.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 2