WIJDEMEERSE WEBKRANT
Varen op het Naardermeer
's-Graveland, zo 23 maart 2008

Binnenkort kunt u weer varen op het Naardermeer. Met een fluisterboot vaart u naar de vogelkijkhut en de aalscholverkolonie.

persbericht

Begin de lente met een vaartocht op het Naardermeer

De natuur begint weer aan een nieuw jaar. U kunt dit van dichtbij meemaken tijdens een vaartocht op het Naardermeer. Met een fluisterboot vaart u naar de vogelkijkhut, middenin het unieke natuurgebied. Hier ziet u de aalscholvers vanaf enkele meters afstand op hun nesten zitten.

Op zaterdag 19 april en zaterdag 10 mei organiseert Natuurmonumenten een fotografieworkshop op het Naardermeer. U maakt tijdens de vaartocht uw eigen digitale foto’s onder leiding van deskundige fotografen. Vanaf zaterdag 19 april kunt mee met de reguliere vaartocht naar de aalscholverkolonie. Voor gezinnen met kinderen van 6 t/m 12 jaar is er vanaf zaterdag 26 april de avontuurlijke vaartocht ‘Naardermeer Live’. Voor alle excursies is het aan te raden tijdig te reserveren, omdat er maar een beperkt aantal mensen mee kan.

Plaatjes schieten van broedende aalscholvers

Bij deze excursie ligt de nadruk op het fotograferen van landschap en vogels. Er wordt een bezoek gebracht aan de aalscholverkolonie. Na terugkomst worden de gemaakte foto’s bekeken op een laptop en met elkaar besproken. Er wordt gevaren met een open fluisterboot om het zicht op de omgeving zo optimaal mogelijk te houden. Deze workshop vindt plaats op 19 april en 10 mei van 8.00 tot 12.00 uur. Voor leden van Natuurmonumenten kost de fotografieworkshop € 18 (niet-leden € 24).

Vaartocht naar de aalscholverkolonie

Tijdens de vaartocht bezoekt u de vogelobservatiehut bij de aalscholverkolonie. Ook maakt u kennis met het afwisselende landschap van dit gebied. De excursieboot is overdekt. De eerste vaartocht vindt plaats op 19 april. Er wordt meestal gevaren op vrijdag, zaterdag en zondag en feestdagen. Op Hemelvaartsdag en met Pinksteren is er een extra vroege dauwvaartocht naar de aalscholvers. Kijk voor alle data op www.naardermeer.nl. De aalscholvertocht kost € 8 voor leden, € 12 voor niet-leden en € 4 voor kinderen t/m 12 jaar.

Naardermeer Live

Speciale vaartocht op het Naardermeer voor gezinnen met kinderen van 6 t/m 12 jaar. Met speciaal opgeleide gidsen maak je een avontuurlijke natuurbeleeftocht. Onderweg doe je samen met je ouders pittige opdrachtjes op en rond het water. Zo kom je van alles te weten. Je zal je zeker niet vervelen! Naardermeer Live: € 4 (kinderen 6 t/m 12 jaar), € 5 (leden), € 8 (niet-leden).

Reserveren

Er is helaas beperkt plaats op de boot. Voorkom teleurstellingen en reserveer tijdig bij de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 of via www.naardermeer.nl. Het vertrekpunt van de excursie is bij De Visserij, Meerkade 2, Muiderberg. Er is een rolstoellift aanwezig. Een keer iets anders doen met een familiedag of personeelsuitje? Boek dan een groepsexcursie bij onze ledenservice.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
natte sneeuw
6 gr.
windkr. 2