WIJDEMEERSE WEBKRANT
Inspanningsverplichting
Wijdemeren, ma 17 maart 2008

De voorspelling van Putter is bewaarheid. Hij vreesde dat de PvdA zich over sociale woningbouw zou schikken. Dat gebeurde afgelopen week.

De voorspelling deed Putter in zijn column van 1 februari. Op 22 februari steunde Putter Kees Bosdijk in zijn streven naar 50% woningbouw in Nederhorst den Berg. In de raad van donderdag schikte de PvdA zich in het coalitiestandpunt.

ingezonden bericht

Held

Starters van Wijdemeren, uw held is door het ijs gezakt. Het wak heet coalitie, waarin uw held is ten onder gegaan, een bewust gekozen geval van politieke verdrinking. Kees Bosdijk , die zo moedig uw belangen verdedigde, zich liet fotograferen als De Verlosser, de legendarische nr. 1 van de Partij van de Arbeid, heeft u verraden. Ik had het voorspeld, maar ben niet trots op het feit dat ik gelijk heb gekregen.

Wat een verschrikkelijke afgang was in de raadsvergadering de voorgenomen behandeling van een stedenbouwkundige visie, die in het geheel niet ter sprake kwam, maar aanleiding bleek tot langdurig geneuzel en geleuter over percentages sociale woningbouw. Eerst Kees Bosdijk met een verhaal zo gruwelijk lang, dat alle belangstelling al ras verdwenen was. Toen een woordvoerder van het CDA , die een weiland vol ouwe koeien uit de christelijke sloot haalde, alsof er de laatste jaren geen woord over woningbouw was gezegd en geschreven. En daarna ook nog de bekende brabbelaar van de VVD, waarvan ik als enig verstaanbaar woord "middeninkomens"heb genoteerd.

Maar de meeste ergernis wekte de larmoyante houding van het politieke onbenul Kees Bosdijk , die met zijn eis van 50 procent sociale woningbouw aardig sterk stond. Immers, de directeur van de woningbouwvereniging Het Gooi en Omstreken, Jos Flemminks Smid, was hem bijgevallen. Dat was niet de minste medestander.

Maar nee, Kees bleek een treffend voorbeeld van de waarheid dat je in gelul niet kunt wonen, bleek geen knip voor de neus waard en nam genoegen met een inspanningsverplichting voor 35 procent. Toen later een Dorpsbelangen Wijdemeren voorstel werd gedaan om van die 35 toch maar 50 te maken stemde hij godbetert tegen.

Een inspanningsverplichting! Hoe kom je er op! Het nieuwe toverwoord is tegenwoordig inspanningsverplichting. Daar hoef je weinig voor te doen, een inspanning is namelijk niet te meten, het is zo'n typisch CDA woord waar je alle kanten mee op kan.

Starters van Wijdemeren, het waren weer eens loze woorden. U bent weer eens blij gemaakt met een dooie mus. Wie ooit nog gedacht mocht hebben dat je een raadslid op zijn woord mag geloven komt zeker bij de PvdA van een koude kermis thuis.

Een held minder

Maar de coalitie is de hemel zij dank weer gered.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
7 gr.
windkr. 3