WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht verslaat koploper
Loosdrecht, di 4 maart 2008

Loosdrecht heeft afgelopen zaterdag een positief resultaat neergezet en wel tegen koploper Merino's door deze thuis met 2-0 te verslaan.

ingezonden bericht

Loosdrecht verslaat koploper

Loosdrecht heeft afgelopen zaterdag een positief resultaat neergezet en wel tegen koploper Merino's door deze thuis met 2-0 te verslaan.

Een uitslag waar eigenlijk niets op af te dingen viel. Loosdrecht speelde geconcentreerd, scherp en waar nodig risicoloos voetbal vanuit een degelijke organisatie. Merino's was onder deze omstandigheden eigenlijk niet bij machte het de thuisploeg echt lastig te maken. Het kreeg overigens wel de beste kans in de eerste helft zo na een half uur spelen maar de degelijk opererende goalie van Loosdrecht kon pareren. Het was juist de thuisploeg die het initiatief had en de Merino's achter de bal aan liet rennen.

En dat beeld veranderende niet in de tweede helft totdat de Merino's aanvallender ging spelen om een goal te forceren om de drie punten binnen te halen om zo de koppositie te behouden. Loosdrecht moest gedurende een kwartier naar achter, maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Veenendaal niet. Het was juist Loosdrecht dat met een aantal gevaarlijke uitvallen voor gevaar zorgde.

Eerst was het Willem van der Schagt die met een schot uit de tweede lijn net naast een waarschuwingssignaal afgaf. Niet veel later was het wel raak. Een geweldige pegel van Eric Poortenaar na een evenzo mooie aanval via een aantal schijven rond de zestien van de tegenstander en de 1-0 was een feit. En ook de 2-0 was van grote klasse. Mitchel Frederici, de laatste tijd toch wel eens bekritiseerd en net ingevallen voor Willem van der Schagt, zorgde na een sterke individuele actie waarbij hij zijn directe tegenstander afschudde, de keeper passeerde en beheerst afrondde voor de 2-0.

Het enige juiste antwoord dat het jeugdige talent kon geven om het tegendeel te bewijzen en een compliment waard. Wie ook een compliment verdiende was de scheidsrechter die een uitstekende wedstrijd floot en zich op posieve wijze wist te onderscheiden. Volgende week naar roda '46, opnieuw tegen de koploper.

Roland Wiegmans
Loosdrecht

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 4