WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rectificatie verslag Raad
Kortenhoef, zo 18 mei 2008

Koen Janmaat schrijft dat hij niet in het onderzoek naar de transactie van wethouder Wim Neef betrokken is. Over de uitkomst van het onderzoek weet hij niets.

ingezonden brief

Met verbazing lees ik op uw website dat "Diverse fracties lieten meewegen in hun oordeel dat de belanghebbende, Koen Janmaat, ook tevreden is met de uitkomst van het onderzoek."

Hoe komt men erbij? Het klopt namelijk niet. Al was het alleen maar omdat ik geen wetenschap heb van de officiële uitkomst en bevindingen van het onderzoek in deze affaire. Doel, omvang en diepgang zijn mij evenmin bekend. Op geen enkele manier ben ik er in betrokken door de onderzoekers. Ik heb ze niet eens gesproken. Niet voor, niet tijdens en niet na het onderzoek. De andere gedupeerde partij evenmin.

Het was mij liever geweest als de heer Neef was ingegaan op een herhaald verzoek om een gesprek met mij aan te gaan om zodoende de kou uit de lucht te halen. De zaak had besproken, en wellicht zelfs uitgesproken, kunnen worden. Hoogst waarschijnlijk zou er dan nooit een "affaire" zijn geweest.

Koen Janmaat
Kortenhoef

Naschrift redactie:

Wellicht was de zinsnede "Diverse fracties lieten meewegen in hun oordeel dat de belanghebbende, Koen Janmaat, ook tevreden is met de uitkomst van het onderzoek." een te vrije samenvatting van het debat van onze kant.

Wij sloegen onze aantekeningen er op na. Hilbrand Korver (GL): "Rechthebbende was ook tevreden." Betske van Henten (CDA): "Er is niets onrechtmatigs gebeurd. De belangen van de andere partij (Koen Janmaat red.) zijn niet geschaad.

Koen Janmaat heeft dus gelijk als hij stelt, dat er niet gezegd kan zijn dat hij tevreden is met de uitkomst van het onderzoek. Strikt genomen zeggen beide fracties slechts dat Koen Janmaat "tevreden is met de afloop" (GL), c.q. "dat de belangen van Koen Janmaat niet geschaad zijn" (CDA). En dat is wat anders dan dat hij tevreden is met de uitkomst van het onderzoek.

Red. WWK

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
15 gr.
windkr. 4