WIJDEMEERSE WEBKRANT
Actie op de Veemarkt
's-Graveland, za 10 mei 2008

Vandaag wordt in 's-Graveland de jaarlijkse Veemarkt gehouden. Tijd om actie te voeren en handtekeningen te verzamelen.

Twee politieke partijen en twee actiegroepen stonden vandaag op de Veemarkt in 's-Graveland. De Veemarkt die dankzij het fantastische weer niet stuk kan. Gisteravond lagen 's-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen tot kwart voor één te schudden in hun bed door de luide muziek uit de feesttent. Vanochtend kwam het publiek al vrij vroeg in groten getale naar het Noordereinde om daar te flaneren tussen de kramen met etenswaren, ondergoed, t-shirts, spijkerbroeken, gereedschap, speelgoed, planten en wat al niet meer.


Kees Bosdijk en Trees de Kwant verdedigen het rode fort in de zon.

Tussen die kramen stonden er twee van politieke partijen, te weten het CDA en de PvdA. En er stonden er twee van actiegroepen, die tegenwoordig burgeriniatieven zijn gedoopt. Werkaandeweg.nu (v/h Doedom) haalde handtekeningen op om het verkeer te beperken. "Wij willen een dorpsplein" vroeg ook om handtekeningen.


De buren van de PvdA (zie de balonnen op de achtergrond). Wij willen een Dorpsplein. Francis de Kwant, Bob Colijn en Gea Lamme trotseren de hitte om handtekeningen te verzamelen.

Ben Steenvoorden

Tijdens het palingroken op 1 september vorig jaar kwamen wij Ben Steenvoorden, raadslid voor de PvdA, tegen. Met een VVD ballon! Op de Veemarkt hadden wij weer een ontmoeting met hem Guess what? Met een CDA ballon! Jammer dat GL niet op de Veemarkt stond, anders had hij de hele coalitie aan zijn ballonnencollectie kunnen toevoegen.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 3