WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Bekijk 't maar
Wijdemeren, vr 27 juni 2008

Putter volgde het debat over de kleedruimte van de SV gisteren. Hij heeft er geen goed woord voor over. Dat fracties de schuld bij de SV leggen stoort hem.

Dossier SV 's-Graveland

ingezonden bericht

Afkeuring

Natuurlijk haalde die motie van afkeuring aan het adres van wethouder Lorjé het niet.

De ijzeren vuist van de fractiediscipline verduistert al jaren het zicht van de bentgenoten op de waarheid, die soms wel eens bitter en hard kan zijn, maar ja, dan blijft het natuurlijk nog altijd de waarheid.

De onverwachte, bijzondere moed van PvdA raadslid Ben Steenvoorden dient geprezen. Hij stemde voor de motie, omdat hij eindelijk ook het gedraai en gelieg van de wethouder zat was en daar nu luid en duidelijk voor uit wilde komen. Ik weet niet of hij hiermee zijn positie op het spel zet, in ieder geval duikt hij onder het wezenloze geleuter van zijn fractie-voorzitter door en voor de publieke tribune is dat een hele verademing.

Wethouder Lorjé, blijkbaar toch nogal in het nauw gedreven, haalde een laffe truc uit. Hij verschool zich achter de frêle rug van collega Nelleke Schenkkan. Ze hadden alles immers samen gedaan.De SV 's-Graveland zat in beider portefeuilles.

  • Maar wie trok de zaak namens de gemeente?
  • Wie debatteerde met de raad over dit onderwerp?
  • Wie was aanwezig bij de talloze besprekingen en vergaderingen?
  • Wie kortom moest hierop aangesproken worden?

Wethouder Lorjé en niemand anders.

Het is mij onduidelijk waarom een kwalijke actie van de wethouder zo lang met de mantel der liefde is bedekt.

Uitgewerkte tekeningen van architect Ponsen voor een kleedruimte, vervaardigd in opdracht van de voetbalclub, heeft hij zich ondanks een uitdrukkelijk verbod van de SV 's-Graveland toegeëigend en op een achternamiddag aan bouwbedrijf Schippers ter hand gesteld. Die op grond van deze op dubieuze gronden verkregen tekeningen een nogal aanvechtbare lage prijsopgave verstrekte.

Is dat handelen van de wethouder moreel verwerpelijk? Ja, dat is het. Is het strafbaar? Naar alle waarschijnlijkheid wel, maar als niemand de kat de bel aanbindt, zal ook dit wel weer met een sisser aflopen. Met dit soort mensen krijg je dus te maken als je zaken doet met de gemeente Wijdemeren.

Leugen en bedrog in de raad, een gefrustreerde voetbalclub, bemiddelaars die zomaar worden afgedankt en in een woedende bui naar huis fietsen, in deze poel van ellende zeggen sommige raadsleden dan dat " de voetbalclub de enige constante factor in het drama is. "

Dat is een misselijke, op niets gebaseerde beschuldiging. Ze moesten hun ogen uit hun kop schamen en je moet je afvragen wat de waarde van hun oordeel is over zaken die minder in de publiciteit komen.

Wat rest is: een ongelofelijk slecht, aan alle kanten rammelend initiatiefvoorstel van de zogenaamde coalitie (min Steenvoorden dus).

Ik zou niet verbaasd zijn als het bestuur van 's-Graveland het bijltje erbij neergooit en tot al die betweters zegt: "Bekijk 't maar!"

Putter

Naschrift redactie:

En ons van de WWK stoorde het, eerlijk gezegd, ook buitengewoon dat er gisteren twee fracties (GL en VVD) waren die publiekelijk de schuld bij de SV legden om de eigen wethouders uit de wind te houden.

De SV zijn amateurs die met hart en ziel dag en nacht voor hun club bezig zijn. Om die te betichten van een gebrek aan zelfwerkzaamheid en een constante bron van ellende te zijn is volstrekt ongepast. Als je de geschiedenis kent en als je weet wat die club allemaal zelf heeft gedaan.

Als je de geschiedenis niet kent (of bewust niet wilt kennen zoals Theo Reijn gisteren) dan roep je maar wat. Per definitie. Of je wilt of niet. Zo gaat dat, als je niet weet wat er eerder (in 1999, in 2001 en daarna) is gebeurd, toegezegd, beloofd en niet nagekomen. En als je je niet verdiept in wat de club aan zelfwerkzaamheid heeft gedaan. Ken uw dossier en ken uw geschiedenis om te kunnen oordelen.

Afgezien daarvan gaat het volstrekt niet aan om vanuit je machtspositie als bestuurder zo hard te oordelen over goedwillende burgers, ongeacht of je het met ze eens bent of niet. Een gemeentebestuurder is onderdeel van een machtsmonopolie. Hij dient zich daar bewust van te zijn en zich naar te gedragen. Terughoudend en met inlevingsvermogen. Maar dat is een andere discussie.

Rik Jungmann en Douwe van Essen
(die die geschiedenis wel, uit eigen raadservaring, kennen. Net als Nelleke Schenkkan (GL) Jan van den Broeck (CDA) en René Voigt (DBW))

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 4