WIJDEMEERSE WEBKRANT
Garantie Eerste Hulp
Wijdemeren, wo 18 juni 2008

De GGD geeft namens alle medische zorgverleners in een persbericht aan dat goede acute zorg en eerste hulp gegarandeerd zijn. Het vervoer blijft echter een punt van zorg.

persbericht

Regionaal platform acute zorg Gooi & Vechtstreek garandeert kwaliteit van acute zorg en eerste hulp in de toekomst

Op verzoek van de Raad van Bestuur van Tergooiziekenhuizen heeft het Platform Acute Zorg Gooi & Vechtstreek zich gebogen over vraag, aanbod en bereikbaarheid van acute zorg in de regio. In dit platform zijn alle bij deze zorg betrokken partners vertegenwoordigd*.

Aanleiding vormde de handtekeningen waarmee de inwoners van Hilversum en omringende gemeenten hun zorg uitspraken over de spreiding en organisatie van de eerste hulp in de regio. Dit gebeurde nadat Tergooiziekenhuizen bekend had gemaakt de afdeling Spoedeisende Hulp in Hilversum te willen sluiten.

Het Platform is gekomen tot bijgaande verklaring, die ter kennis is gebracht van de colleges van burgemeester en wethouders en de raden van de gemeenten in Gooi & Vechtstreek.

In de verklaring stellen de partners dat zij zich samen sterk maken voor een kwalitatief goede en toegankelijke acute zorg in Gooi & Vechstreek. In een recent gesloten convenant hebben zij afspraken gemaakt over de verdere ontwikkeling van deze zorg in de regio. Geschetst wordt hoe alle partners in de afgelopen periode betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van de plannen van Tergooiziekenhuizen.

Het Platform geeft aan van mening te zijn dat de manier waarop de acute zorg in Gooi & Vechtstreek in de toekomst geregeld zal zijn, de garantie biedt voor een kwalitatief goed en dus medisch verantwoorde zorg.

Het Platform geeft tenslotte aan er alle begrip voor te hebben dat politieke partijen en inwoners zich maximaal inspannen voor een goede acute basiszorg. Met hen is het Platform van mening dat de fysieke bereikbaarheid daarbij een belangrijk punt van aandacht is. Het voorgenomen vervoersstromenonderzoek dat nu door de gemeente Hilversum en Tergooiziekenhuizen wordt gehouden, wordt door het Platform dan ook van harte ondersteund.

*In het Platform Acute Zorg hebben alle bij de acute zorg betrokken partners zitting: huisartsen, Tergooiziekenhuizen, traumacentrum AMC, Regionale Ambulancevoorziening, apothekers, Thuiszorg, GGD/GHOR, Symforagroep, verloskundigen, Agis Zorgverzekeringen en Zorgbelang Noord-Holland (de overkoepelende organisatie van patiëntenorganisaties).

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
licht bewolkt
20 gr.
windkr. 2