WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nieuwbouw Koninginneweg
Kortenhoef, za 12 juli 2008

Op de hoek van de Bernard van Beeklaan en de Koninginneweg in Kortenhoef is de fabriek gesloopt die daar stond. Er komen elf woningen.

Vrij stilletjes is de Vacuplastfabriek, vroeger van FAM, gesloopt. Er is geen uitgebreide discussie aan voorafgegaan, zoals dat op andere plaatsen in Kortenhoef (Oude Herberg, Antoniusterrein) wel het geval was. In de WWW schreef Herman Stuijver er een stuk over.

De Ziederij

Nog voor de nu gesloopte fabriek er stond was op die plaats een zeepfabriek gevestigd. Daarom heet het nieuwbouwplannetje De Ziederij. Het plan wordt ontwikkeld door Bohan Projectontwikkeling en verkocht door De Witte Raaf makelaars.

Voor de omwonenden zijn er twee informatieavonden over het project geweest. Die zijn zeer tevreden met het plan omdat het een verbetering van de omgeving betekent, aldus Michiel Niekus, de makelaar. De bouwvergunning moet nog worden afgegegevn, maar men verwacht daar geen problemen mee.

Sociale Woningbouw

De woningen aan de Bernard van Beeklaan vallen onder de noemer "sociale woningbouw", omdat de prijs onder de drie ton zal liggen. De hoekwoningen gaan ruim vier ton kosten. De huizen aan de Koninginneweg, die vier meter van de weg komen te liggen, zullen tussen de 430-460.000 (middenwonig) en ruim zes ton (hoekwoningen) gaan kosten. De woningen zullen eerst aan Wijdemeerders aangeboden worden. Bij grote toeloop wordt er een loting georganiseerd. Wethouder Lia Moote hoopt de de goedkopere woningen zullen zorgen voor een beetje doorstroming.

In november start de bouw. Men verwacht dat de woningen in 2009 opgeleverd zullen worden. Binnenkort is er meer informatie beschikbaar bij makelaardij De Witte Raaf aan het Noordereinde in 's-Graveland.

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
wisselvallig
20 gr.
windkr. 3