WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bijval voor de Zijlijn
Wijdemeren, vr 4 juli 2008

De fractie van Dorpsbelangen Wijdemeren is het eens met de analyse in De Zijlijn inzake de bizarre gang van zaken rond het mislukte raadsvoorstel over de SV.

Dossier SV 's-Graveland

Natuurlijk bedanken we hierbij ook graag alle anderen, die een mailtje stuurden om te feliciteren met het koperen jubileum van de WWK.

ingezonden brief

Dorpsbelangen Wijdemeren

Aan de Wijdemeerse Webkrant
Rik Jungmann

Beste Rik,

Twaalf en een half jaar al weer, jouw Webkrant, en dat is een felicitatie waard. Het vrije Wijdemeerse woord heeft er een niet te verwaarlozen ruimte gevonden, en dat is in een tijd van veel benauwdheid een verademing. Je hebt aan de lokale media een waardevol en veel gebruikt kanaal toegevoegd.

Naast deze felicitatie een compliment voor je heldere, zorgvuldig onderbouwde analyse van de weinig verheffende raadsdiscussie rondom de kleedruimteaffaire, die een onthullend licht werpt op verhoudingen in de gemeenteraad.

Ongeïnteresseerdheid, geen notie van wat er aan het heden voorafging en dat enge, kleffe gedoe van de coalitiepartijen heb je op zijn juiste waarde geschat.

De schaamteloze leugens van Schenkkan en Lorjé, de misselijke verdachtmakingen van de nieuwe fractievoorzitter van het CDA Theo Reijn, de VVD die zijn blunderende wethouder moest redden, de meer dan beledigende opmerkingen van Van Balen (VVD) en Korver (GroenLinks) aan het adres van de SV 's-Graveland, we vonden het allemaal terug.

Terecht prees je de houding van Ben Steenvoorden, die je een voorbeeld van het dualisme noemde, hoewel van een raadslid altijd verwacht moet worden dat hij naar eer en geweten handelt.

Je zit, dat is nu wel gebleken, precies op dezelfde lijn als de twee Dorpsbelangenpartijen, die zich heftig hebben geweerd om aan die onacceptabele gang van zaken in de gemeenteraad een einde te maken, maar die altijd nog verstrikt zitten in het cordon sanitaire van de ijzeren coalitie discipline.

Ben Steenvoorden heeft nu de lijn in deze coalitie doorbroken. Dat geeft moed. Het valt zeer in hem te prijzen. Het geeft bovendien een aardig inzicht in de relaties binnen zijn Partij van de Arbeid fractie, waarvan de andere twee leden hem, zwijgend als het graf, in de kou laten staan.

Wij daarentegen heten hem van harte welkom aan het front. Een medestrijder meer is immers nooit weg.

Wat jou betreft; hou de Webkrant alsjeblieft nog lang in de lucht, we kunnen hem echt niet missen.

Vriendelijke groeten,

Fractie Dorpsbelangen Wijdemeren
Ria Hennis
René Voigt

Naschrift van de redactie:

De lof die ons toegezwaaid wordt is natuurlijk leuk. Maar, het is met politieke bijval net als met aandelen. Bijval uit het verleden geeft geen enkele garantie voor de toekomst.

In deze kwestie zit de WWK op één lijn met de DB's. Maar..., ook dat biedt geen enkele garantie voor de toekomst. Dat wil ik even gezegd hebben.

Ieder onderwerp vraagt zijn eigen benadering. En dat levert nu eens lof van de ene partij op en dan weer van de andere partij. Zolang die lof (of de kritiek) een beetje evenwichtig gespreid blijft, dan zit het wel goed met de WWK.

Rik Jungmann

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr. 3