WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opvoedspreekuren GGD
Wijdemeren, di 22 januari 2008

Op 31 januari wordt de officiële opening van de opvoedspreekuren van de GGD en Versa in de regio verricht.

persbericht

Opvoedspreekuren in Gooi en Vechtstreek

Op 31 januari verricht Herman Schoon, wethouder in Bussum met onder andere Integraal Jeugdbeleid in zijn portefeuille, de officiële opening van de opvoedspreekuren in de regio.

Het initiatief voor het aanbieden van opvoedspreekuren komt van de regiogemeenten . GGD Gooi & Vechtstreek zorgt samen met Versa Welzijn voor de uitvoering. Bureau Jeugdzorg neemt de inhoudelijke ondersteuning voor haar rekening.

In onze regio heeft de helft van de ouders wel eens vragen over of ervaart wel eens problemen bij de opvoeding . Om deze ouders snel, dichtbij en zonder verwijzing van dienst te kunnen zijn, is in 2007 besloten tot het opzetten en aanbieden van opvoedspreekuren . Ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar kunnen op zes locaties in de regio terecht voor een vraag of probleem over de opvoeding: in Huizen, Hilversum, Bussum, Weesp, Laren en Wijdemeren . Voor exacte locaties en dagdelen kunt u de website van www.ggdgooi.nl raadplegen.

Een pedagogisch adviseur houdt wekelijks spreekuur. Het eerste half uur is er een inloopspreekuur voor een korte vraag of om een afspraak te maken . Daarna vinden de gesprekken op afspraak plaats . Voor een afspraak kunt u ook bellen met de GGD, afdeling Jeugdgezondheidszorg, telefoon (035) 692 63 50 .

Ondersteuning krijgen bij de opvoeding is een normaal verschijnsel . Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het programmaministerie voor Jeugd en Gezin van minister Rouvout ondersteunen dit uitgangspunt en stimuleren gemeenten om meer aan opvoedondersteuning te doen voor haar inwoners .

Gemeenten hebben in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) al een regierol gekregen om te zorgen voor toeleiding naar hulp en lichte vorm van pedagogische hulp voor ouders. De regionale opvoedspreekuren zijn hier een goede realisatie van.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
8 gr.
windkr. 4