WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verbod Vrachtverkeer Nacht
Wijdemeren, di 22 januari 2008

Komend voorjaar wordt er een verbod ingesteld op vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton van 0.00 uur tot 6.00 uur op een aantal wegen. Daaronder enkele in Wijdemeren.

persbericht

Voornemen verbod op nachtelijk vrachtverkeer

De gemeenten Bussum, Hilversum, Laren en Wijdemeren hebben besloten om nachtelijk vrachtverkeer op een aantal wegen komend voorjaar te gaan verbieden.

Het verbod zal van toepassing zijn op vrachtwagens vanaf 3,5 ton en van 0.00 - 6.00 uur gelden. Het gaat om de Ceintuurbaan in Bussum, de Diependaalselaan en Joh. Geradtsweg in Hilversum, de Hilversumseweg (N525) in Laren, de Noorder- en Zuidereinde, de Middenweg, de Gabriëlweg, de Dammerweg, de Herenweg, de Kortenhoefsedijk en de 's-Gravelandsevaartweg in Wijdemeren.

In overleg met het plaatselijk bedrijfsleven wordt nagegaan welke bedrijven beslist 's nachts voor vrachtwagens bereikbaar moeten blijven, zodat voor die bedrijven een lokaal systeem van ontheffingen kan worden ingevoerd.

De aanleiding voor het te nemen besluit is de overlast van vrachtverkeer voor omwonenden langs de genoemde routes. In de periode mei-juni 2007 zijn op diverse punten in Hilversum tellingen verricht. Op de Vreelandseweg-Diependaalselaan worden gemiddeld per nacht 30 vrachtwagens waargenomen. Op de Joh. Geradtsweg zijn dat er 18. In het Integrale Bereikbaarheids Plan (dec. 2005) van de gemeenten Hilversum, Bussum en Laren is al aangekondigd dat hiertegen maatregelen getroffen zullen worden. Het Gewest Gooi-en Vechtstreek heeft hiervoor een gezamenlijke aanpak voorbereid. Daarmee hebben de vier gemeenten nu dus ingestemd.

Het voornemen tot het verbod op nachtelijk vrachtverkeer zal nu worden besproken met vertegenwoordigers van vervoerders en belanghebbende bedrijven, zoals de Kamer van Koophandel en de vervoersorganisaties TLN en EVO. Ook zullen de regiopolitie en de provincies Utrecht en Noord-Holland bij de voorbereiding worden betrokken.

Naar aanleiding van de uitkomst daarvan wordt het besluit in de raad(scommissies) van de vier gemeenten behandeld en wordt een officieel verkeersbesluit genomen. Naar verwachting zal dat in het tweede kwartaal van 2008 plaats vinden.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
8 gr.
windkr. 4