WIJDEMEERSE WEBKRANT
Darts: Tweede stoomt op
Kortenhoef, zo 20 januari 2008

Drie teams van dartsvereniging Het Wapen van Kortenhoef speelden op verschillende plaatsen. Het tweede team gaat voor promotie.

ingezonden bericht

TWEEDE WINT VOOR DE
TWEEDE MAAL OP RIJ MET 9-0

Eerst een kleine rectificatie. Vorige week stond er iets in de titel waardoor het leek dat er aan een nieuw dartsseizoen was begonnen. Uiteraard had dit moeten zijn: WVK begint uitstekend aan tweede helft dartsseizoen. Excuses voor de verwarring.

Het Eerste

Het eerste mocht het donderdag opnemen tegen Twins, die derde staan. Herman begon uitstekend en won met 2-0. Even later evenaarde Roel die score. Ron wist met 2-1 te winnen en Marcel die terug was na een blessure won ook met 2-0. Ron en Marcel verloren de eerste koppel met 0-2, maar wonnen de derde met de zelfde cijfers. Herman en Roel wonnen zowel de 2 e als de 4 e set, respectievelijk met 2-0 en 2-1. De bierronde werd onnodig verloren nadat alle vier de heren de dubbel misten. 7-2 tegen de nr 3 betekent weer een stap dichter bij het kampioenschap.

Tweede

Het tweede mocht dinsdag naar en tegen de Black Cat in Amersfoort. Menno, Bats en Berrie wonnen allen met 2-1, Kevin met 2-0. Bats en Berrie lieten zien na ruim 2 jaar nog steeds een dreamteam te zijn voor de koppels. Zij wonnen eenvoudig de 1 e en 4 e koppels. Menno en Kevin wonnen de tweede en de derde, in de laatste finishte Kevin vanaf 99 via tripple 19, 10, dubbel 16. Ook de bierronde ging naar het team, 2x op rij 9-0 laat zien dat ze strijden voor de promotie en wie weet toch nog de titel.

Derde

Het derde mocht woensdag uit tegen Felix te Hilversum. André was de enige die zijn single won, René, Ed en Jeroen verloren. Ed en André verloren de 1 e koppels maar de 4 e sleepten ze binnen, mede doordat André weer eens een 180-score neerzette. René en Jeroen wonnen de 2e koppels maar verloren de 3e . De bierronde mocht het gezelligheidsteam uiteraard niet laten lopen, via 140 van wederom André ende 24 finish van Jeroen werd de nederlaag tot 5-4 beperkt.

André Bosson

André Bosson staat de laatste tijd uitstekend te darten, hij won al een toernooi binnen de eigen club, hij gooit hoge scores en weet belangrijke punten voor zijn team te scoren, tijd hem eens 5 vragen te stellen.

Je bent nu ruim een jaar aan het darten, en eigenlijk ga je erg hard vooruit, klopt dat?
Dit klopt inderdaad, dat komt gewoon doordat je het spelletje vaker gaat doen en dan word je wel constanter daarin.

Je won onlangs een toernooi, hoe voelde dat? En heb je de overwinning nog aan iemand opgedragen?
Dat voelde prima, ik had nooit gedacht van sommige personen te kunnen winnen. Zo zie je maar , dat de laatste pijl gegooid moet zijn voordat je kunt zeggen dat je gewonnen hebt. En ik heb het toernooi aan niemand opgedragen, dat zal ik ook niet gauw doen.

Je speelt samen met je tweelingbroer in een koppel, hoe bevalt dat?
Dat gaat prima, omdat we elkaar op jagen. De een wil niet voor de ander onder doen zodat het beste boven komt.

Uiteraard zijn jullie een team voor gezelligheid, vriendschap, samen een biertje drinken etc. Hoe serieus neem jij het darten?
Het is een gezelligheidsspelletje, als ik er mijn brood mee moest verdienen dan moet je iedere dag 6 tot 8 uur trainen die tijd heb ik niet en dan is het nog maar de vraag of je een topper wordt. Maar wanneer ik in de partij sta te gooien ben ik heel serieus en sta ik ook te balen als ik verlies. Tien minuten later moet je er weer staan voor de volgende partij en dan is het verstandig die verliespartij uit je hoofd te zetten

Wat hoop je in de toekomst te bereiken rondom de dartssport?
Helemaal niets, ik blijf mijn best doen om steeds hogerop te komen, maar wanneer mij dat niet lukt maakt mij dat niets uit.

Tot zover de vragen aan André Bosson.

Ook zin om eens te komen darten? Loop eens binnen in het Wapen van Kortenhoef aan de Kerklaan 3. De darters worden gesponsord door Playy

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
12 gr.
windkr. 4