WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stef Mulder
Kortenhoef, za 19 januari 2008

Afgelopen woensdag overleed Stef Mulder. In 's-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen was Stef een bekende dorpsgenoot.

Vandaag werd bekend dat Stef Mulder overleden is. Stef was "De Sigarenboer" aan de Kerklaan in Kortenhoef. Iedereen die wel eens een krantje, sigaren, snoep of een staatslot in Kortenhoef koopt, kende Stef. Zo lang als hij kon stond hij in de winkel. Zijn ogen lieten hem meer en meer in de steek, maar hij hield vol zolang hij kon.

Gezelschapsmens

Stef was een gezelschapsmens. Hij hield ervan om een praatje te maken en deed volop mee aan het dorpsleven zolang hij dat kon. De laatste tijd ging het niet meer. Hij ging steeds meer achteruit. Toch bleef hij zijn goede humeur houden. Ook toen hij niets meer zag en andere functies van zijn lichaam het meer en meer lieten afweten, was er geen groter plezier voor hem om even bij te praten achter de winkel. Soms even overmand door emoties, maar toch altijd even belangstellend en goedgemutst als altijd.

Radio

Voor die tijd, in de jaren tachtig en negentig, nam hij volop deel aan het culturele en politieke leven van 's-Graveland. Voor de AROS versloeg hij samen met Hans Ververs de raadsvergaderingen. Enkele jaren presenteerde hij, ook met Hans Ververs, AROS Actueel (later Wijdemeren Actueel). Iedere zondag kwamen alle 's-Gravelanders, Kortenhoevers en Ankeveners, die iets te melden hadden over hun activiteiten voor verenigingen, kunst, cultuur, sport en politiek, langs bij Stef en Hans om hun dorpsgenoten via de radio deelgenoot te maken van de mooie dingen die zij deden. Soms in de studio, soms in De Drie Dorpen, waar Mirjam de helpende hand bood. Stef had altijd een willig oor. Bovendien had hij zelf ook een zeer brede belangstelling voor tal van onderwerpen, zoals uit zijn interviews bleek.

De afgelopen periode was erg zwaar voor hem en voor zijn vrouw Mirjam. Naast zijn ziekte was er de strijd met "de instanties", die er lange tijd alles aan leken te doen om hen tegen te werken, waar het om broodnodige voorzieningen in huis ging in verband met zijn ziekte.

Kortenhoef is een markante dorpsgenoot kwijt.

Wij wensen Mirjam en de kinderen sterkte bij dit grote verlies.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, regen
11 gr.
windkr. 2