WIJDEMEERSE WEBKRANT
KadD: Osiris Piano Trio
Kortenhoef, wo 27 februari 2008

Wegens groot succes opnieuw in Kortenhoef: op donderdag 6 maart speelt het Osiris Piano Trio weer in het Oude Kerkje bij Kunst aan de Dijk.

persbericht

Stichting Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk presenteert:
Osiris Piano Trio

Wegens groot succes opnieuw in Kortenhoef: op donderdag 6 maart speelt het Osiris Piano Trio weer in het Oude Kerkje.

Het Osiris Trio bestaat sinds 1988 en verzorgt, naast concerten in Nederland, ook regelmatig optredens in onder meer de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Op het programma staan werken van werken van Shostakovich en Tchaik-ovsky. Gezien de populariteit van dit gevierde ensemble raden wij u aan om tijdig te re-serveren.

Hoewel Osiris zoals bekend de Egyptische god van de onderwereld is, staat het Osiris Trio voor bovenaardse klanken en directe vervoering. Onlangs werden ze in muziektijdschrift Entr’acte vergeleken met het beroemde Beaux Arts Trio. Het Osiris Trio bestaat sinds 1988 en treedt regelmatig op in de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Amerika en Spanje.

Twintig jaar

Het trio viert dit jaar zijn twintigste verjaardag en heeft in die twintig jaar een groot aantal Nederlandse prijzen gewonnen, zoals de Philip Morris Finest Selection en de Annie Bosboom Prijs. Het trio heeft een zestal lovend ontvan-gen cd's op hun naam staan. 'Internationaal topniveau', aldus het Parool.

Nieuwe concertmeester

Sinds twee jaar heeft het Osiris Trio een nieuwe primarius: Vesko Eschkenazy, de concertmees-ter van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Gezamenlijk veroveren ze nog meer internatio-nale podia en hebben ze inmiddels een eigen serie in het Concertgebouw te Amsterdam

Programma

In Kortenhoef speelt het Osiris Trio de volgende werken:

  • Dmitri Shostakovich: Pianotrio nr. 2
  • Pyotr Ilytsch Tchaikovsky: Pianotrio in A groot, opus 50

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 6 maart 2007, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 15,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 10,00
Reserveren: telefoon 06-30946840 of www.kunstaandedijk.nl

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
9 gr.
windkr. 2