WIJDEMEERSE WEBKRANT
Darters niet te Stuiten
Kortenhoef, za 16 februari 2008

Het eerste dartsteam van Het Wapen van Kortenhoef mocht het donderdag thuis opmemen tegen het Kruikje uit Nieuwegein.

ingezonden bericht

Darters waren weer niet te stuiten

Het eerste mocht het donderdag thuis opmemen tegen het Kruikje uit Nieuwegein.

Ron, Marcel en Herman wonnen alledrie met 2-0, Roel verloor verrassend met 2-1. Misschien zat hij nog met de verloren finale van het toernooi vorige week zondag in zijn hoofd? Toch zette hij wel de hoogste scores neer van de vier heren, al had Herman met 98 de hoogste finish.

De koppels gingen allen naar de Kortenhoevers met 2-0, en op een finish (16) na kwam het bij de 7 andere legs steeds op madhouse (dubbel 1) aan. Het gratis biertje werd door winst in de bierronde ook nog binnen gehaald, 8-1. Het tweede moest in Leersum uit tegen WVV 3. Honderd meter voor aankomst reden de heren eerst in een fuik en mochten ze even blazen, maar met een serieuze wedstrijd in het vooruitzicht waren de mannen broodnuchter.

Kevin won met 2-1 via onder andere een score van 177 en een finish in de bulls-eye. Berrie, de kampioen van het afgelopen toernooi gooide veel tonnen, maar wist de dubbels nauwelijks te raken en hij verloor met 2-1. Menno won met 2-0 evenals Dennis De koppels gingen achtereenvolgens naar Menno en Berrie, Dennis en Kevin (2X) en Maurits sleepte samen met Berrie de laatste set binnen.

De bierronde was niet van hoogstaand niveau, maar werd wel gewonnen, evenals het eerste 8-1. Het derde mocht woensdag naar Baarn afreizen voor een re-match tegen het gezellige team van Toedeloe. Het werd wederom super gezellig, maar ook bloedstollend spannend. André en Ronald wonnen de eerste 2 sets, andré door o.a. 117 te finishen. René moest de leg aan de tegenstander laten evenals Jeroen. Bij de koppels haalden André en Ronald de eerste set binnen maar ze verloren de laatste.René en Jeroen verloren de tweede maar wonnen de derde.

De bierronde was voor de zoveelste keer dit jaar beslissend voor WVK 3, maar ze hebben er ook pas 2 verloren en dit keer haalden ze de winst 5-4 dan ook opnieuw binnen. Toch laten ze weer vier sets liggen, in de strijd om promotie staat het eerste huizenhoog aan kop, bijna niet meer in te halen, het tweede doet het ook erg goed, maar het derde kan wel wat extra supporters gebruiken.

Woensdag 25 februari spelen zowel het tweede en het derde thuis, dus dubbel zoveel reden om even een kijkje te komen nemen in het Wapen van Kortenhoef. Dartsvereniging WVK wordt o.a. gesponsord door Dartsshop Hilversum en Playy.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
2 gr.
windkr. 3