WIJDEMEERSE WEBKRANT
GGD wacht op Antwoord
Wijdemeren, do 14 februari 2008

6.700 inwoners uit de regio kregen een vragenlijst van GGD Gooi & Vechtstreek over gezondheid en zorg. Niet alle lijsten zijn teruggestuurd.

persbericht

GGD stuurt reminder voor de gezondheidsenquête

Begin februari hebben 6.700 inwoners uit de regio een vragenlijst van GGD Gooi & Vechtstreek ontvangen over onder meer gezondheid, leefstijl en behoefte aan zorg. Mensen die zijn aangeschreven maar de vragenlijst nog niet teruggestuurd hebben, ontvangen rond 20 februari een herinneringsbrief.

Het aantal mensen in de steekproef is zo gekozen dat er een goed beeld wordt verkregen van de gezondheidssituatie. Aan de hand van de respons tot nu toe is dat nog niet het geval. Daarom verzoekt de GGD iedereen die de enquête heeft ontvangen, deze in te vullen en terug te sturen in de gratis antwoordenvelop.

In 2004 is ook een dergelijk grootschalig vragenlijstonderzoek uitgevoerd. De resultaten van zo'n onderzoek geven de gemeenten en collega-instellingen in de regio een gedegen inzicht in de gezondheidssituatie van de inwoners. Tevens kunnen nu de resultaten uit 2004 vergeleken worden met de resultaten uit 2008. Daarmee kan het lokale gezondheidsbeleid beter worden vormgegeven. Op basis van resultaten uit eerdere enquêtes is er nu bijvoorbeeld extra aandacht voor alcoholgebruik onder jongeren en wordt gezond bewegen gestimuleerd.

De 6.700 inwoners die een vragenlijst krijgen toegestuurd, zijn door middel van een steekproef uit de bevolkingsregisters van de gemeenten getrokken. Dit betekent dat mensen op basis van het toeval worden aangeschreven met het verzoek de vragenlijst in te vullen. De privacy van de respondent wordt absoluut gewaarborgd. Er is voor een zodanige onderzoekopzet gekozen, dat nooit te achterhalen is wie welke antwoorden heeft gegeven.

De onderzoeksopzet en de gebruikte vragenlijst zijn te vinden op de website van de GGD: www.ggdgooi.nl . In het najaar van 2008 worden de resultaten gepubliceerd in regionale kranten en op de GGD-website.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 2