WIJDEMEERSE WEBKRANT
Open Dartskampioenschap
Kortenhoef, ma 11 februari 2008

Tijdens het Open Dartskampioenschap Kortenhoef waren enkele verrassende uitslagen te zien.

ingezonden bericht

Verrassingen tijdens
Open Dartskampioenschap Kortenhoef

Anders dan andere maanden, waarin het meer op een clubkampioenschap leek, was het gezelschap dit keer gemengd.  Mannen en vrouwen die elkaar bestreden.

Er waren afgelopen zondag bij het maandelijkse dartstoernooi veel bezoekers van dartsshop Hilversum aanwezig die ook voor de prijzen gingen. En zij lieten ook wel zien goede pijlen te kunnen gooien. Als een van de kleinere sponsoren was het verheugend hen aan het werk te zien, nu konden ze meteen zien waarom ze WVK sponsoren. Want meer dan halve finaleplaatsen zaten er voor de Hilversummers niet in, Berrie mocht het in de finale opnemen tegen Roel. In de halve finale had Roel nog indruk gemaakt door een leg te openen met 2x een 140 score op rij. Ronald Kramer had al een finish van 116 laten zien en Menno Neumann een finish van 96. De strijd om de derde prijs ging tussen 2 heren van de dartsshop, Rocko en Marcel, Marcel won verdiend.

De verliezersronde ging tussen Ronald Kramer en Christel van de dartsshop, hier sleepte Ronald het geld binnen. En die finale werd een kraker, best of 9 legs. Roel begon ijzersterk en speelde Berrie ogenschijnlijk helemaal weg. Binnen no-time stond hij met 4-1 voor. Maar vervolgens begon Berrie terug te knokken, het werd 4-2, het werd 4-3, het werd zelfs 4-4. Enkele van de legs had Roel nooit weg mogen geven, maar aan de andere kant stond Berrie gewoon goed te gooien en was de 4-4 zeker verdiend. Die 9e leg werd voor Berrie een droomleg, voor Roel een nachtmerrie. Berrie scoorde 4x op rij in de 80, waar Roel de tripple slechts 1 maal wist te vinden. Berrie had een ruime voorsprong en nog moeite met de dubbel, maar uiteindelijk won hij zijn eerste titel in zijn eerste finale.

Waar hij nog weleens last van plankenkoorts heeft, liet hij die nu niet overheersen, een mooie opsteker voor de volgende competitieronde komende week. WVK 1 staat inmiddels 18 sets voor op de nr 2 en maar liefst 42!!! op de nr 3. Promotie is dus wel zeker of er moet nog iets heel erg mis gaan. Iedereen tegelijkertijd ziek of zo, en dat gedurende 5 weken. En zelfs dan nog hebben ze goede kansen bij de bovenste 2 te eindigen en daardoor promotie veilig te stellen.

Het tweede team staat in zijn poule 2e en heeft ook goede vooruitzichten al is de druk van achter een stuk groter. Het derde zal er alles aan moeten doen om de 16 punten op de nr 2 in te lopen. We zijn net over de helft van het dartsseizoen, dus er is nog wel ruimte, maar die zullen ze dan wel moeten grijpen, de kansen moeten benut worden, de dubbels er binnen drie pijlen in. Een en ander is uiteraard regelmatig te bezichtigen in het Wapen van Kortenhoef.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
11 gr.
windkr. 2