WIJDEMEERSE WEBKRANT
Oude ansichten en foto's
Wijdemeren, wo 6 februari 2008

Oude foto's, prenten en ansichtkaarten uit Gooi en Vechtstreek op internet zijn gemakkelijk op te sporen met de nieuwe website www.oudgooi.nl.

Via deze website kwamen wij op de site van de Historische Kring In de Gloriosa ('s-Graveland). Tot onze verbazing vonden wij daar een enorme collectie oude foto's en ansichtkaarten. Misschien bestaan er nog wel meer verborgen juweeltjes uit oud Wijdemeren.

persbericht

OudGooi

Oude foto's, prenten en ansichtkaarten uit Gooi en Vechtstreek op internet zijn vanaf nu een stuk gemakkelijker op te sporen met de nieuwe website www.oudgooi.nl.

De historische fotobank OudGooi is opgezet door Ed Brouwer. De Huizer is al jaren gefascineerd door foto's en ansichten die laten zien hoe generaties voor ons leefden en werkten in het Gooi en de Vechtstreek. Boeiende straatbeelden, braaf poserende families, burgers en boeren aan den arbeid, feestelijke en droevige momenten, prachtige oude gebouwen waarvan nu alleen nog vergeelde foto's en tekeningen resteren.

Instanties, verenigingen en hobbyïsten hebben afgelopen jaren al heel veel van dat historische materiaal op het internet gezet, maar volgens Ed Brouwer is het doorgaans heel lastig die opnamen terug te vinden. Ze staan overal en nergens. Wat ontbrak, was een plek van waaruit je snel toegang krijgt tot al die fotobestanden.

Die website is er nu: OudGooi. Er staan al veel doorlinken op naar websites met historisch materiaal. Af is de website niet, want nog dagelijks worden collecties gedigitaliseerd en op het net gezet. Ed Brouwer hoopt dat OudGooi met hulp van bezoekers uitgroeit tot hét startpunt voor iedereen die historische opnamen zoekt van het Gooi en de Vechtstreek.

Ed Brouwer
Huizen

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 3