WIJDEMEERSE WEBKRANT
Werkaandeweg.nu reageert
's-Graveland, do 14 augustus 2008

Frans van Loenen uit 's-Graveland reageert namens werkaandeweg.nu op het persbericht van de gemeente over de reconstructie van het Noordereinde.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden bericht

Reactie op Reconstructie Noordereinde

Heeft iemand een rapport gezien waaruit blijkt dat de bomen aan het Noordereinde nog slechts 15 jaar te leven hebben? Ja, wel als je ze gaat mishandelen zoals de gemeente voorstelt!

De reconstructie is geen maatregel om spits en vrachtverkeer tegen te gaan, zegt het persbericht.  Integendeel!  Echter naar de voorschriften van het beschermd dorpsgezicht zijn verkeersaantrekkende maatregelen VERBODEN.

De bomen zijn toch al een jaartje of wat oud. Zij vertonen in het geheel GEEN aanrijdingsschade. Dat is dus kennelijk een niet bestaand risico. Het zal echter zeker  ontstaan als een grotere verkeersintensiteit wordt gefaciliteerd. Maar nu bestaat het duidelijk niet.

Voor de ontsluiting tussen Loenen/Vreeland /Hilversum zijn provinciale wegen beschikbaar die geen beschermd dorpsgezicht vormen, waar geen aanwonende bebouwing bestaat  en waar ruimte bestaat voor uitbreiding. Sterker nog, met de uitbouw en rotonde aanbreng is al een duidelijk begin gemaakt.

 "De weg is een belangrijke ontsluiting voor het (inter)lokale verkeer" is pure onzin en nergens op gestoeld.  Weesp /Bussum kent een verbinding over de A1 en/of de Loodijk. Op geen enkele wijze wordt aangetoond dat een voorgestelde verbinding nodig is anders dan voor sluipverkeer. Er is geen enkel  's Gravelands belang.  Het verkeersbeleid is strijdig met iedere regelgeving en historische opdracht, geboden en verboden.

Wie is die klankbordgroep dan wel ? ik weet van niets en ik weet zeker dat Werkaandeweg ( zo goed als 100% handtekeningen van de bewoners aan het gewraakte traject) ook geen deel van de klankbordgroep uitmaakte.  Gezien de ondersteuning die Werkaandeweg mocht ondervinden is het volstrekt onaannemelijk dat de "klankbordgroep"  een samenstelling kende die de toets der kritiek kan doorstaan.  In ieder geval is het zeker geen representatieve weergave.  Waarschijnlijk betekent klankbordgroep in bestuurlijk jargon eerder "belangengroep" .  En dat zijn niet de inwoners van 's Graveland.

De presentatie is weer een fraai staaltje van volksmisleiding.  Wie bedenkt toch steeds al die onzin ?  Het is weer de oude techniek. "We laten jullie allemaal praten. We zeggen dat we toch wel goede aanknopingspunten zien en dat we de suggesties in onze overwegingen meenemen. En tenslotte zeggen we dat het helaas toch niet anders kan dan als aangegeven. Want we doen lekker toch wat we zelf willen! Want we hebben toch lak aan al die suffe kiezers! Getekend: het College".
 
Groet,

Frans van Loenen
's-Graveland

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
21 gr.
windkr. 4